NÆRMILJØET

STORE RKLAMESKILT: Flere store reklameskilt er satt opp på kommunal grunn på Tårnåsen.

– Skal fjernes umiddelbart

Flere innbyggere reagerer på forsøpling av nærmiljøet med reklameskilt som står rundt omkring på kommunal grunn. En av de private aktørene legger seg flat og lover å rydde opp.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis fikk flere slike henvendelser fra våre lesere i løpet av sommeren. Disse gjaldt reklameskiltene på Kolbotn, Trollåsen og Tårnåsen.

På bildene, tatt i Valhallaveien på Tårnåsen torsdag 4. august, ser du ett av de eksemplene, med store reklameskilt tilhørende Oslo-bedriften Palmgren AS, som plasserte reklameskiltene både ved blant annet Tårnåsen aktivitetssenter og på broen over Valhallaveien.

PÅ BROEN: Det ble satt opp reklameskilt på rekkverket på broen over Valhallaveien.

Ulovlig tiltak

Ifølge virksomhetsleder Gry Lasen i Vei og Park i Nordre Follo kommune skal det innhentes en skriftlig tillatelse hvis et privat firma ønsker å sette opp reklameskilt på kommunal grunn, så tiltaket uten en skriftlig tillatelse er dermed ulovlig.

– Vei og park kan ikke se at det er søkt om tillatelse i den konkrete saken, sier Larsen.

På spørsmålet om konsekvensene ved det ulovlige tiltaket, svarer hun følgende:

– Vi har ikke tatt stilling til om vi vil fjerne skiltingene, men vil vurdere dette i nær framtid.

– Hva er årsaken til at skiltene ikke er fjernet per i dag? Hvorfor skal det gjøres en ytterligere vurdering på det ulovlige tiltaket?

– Vi ønsker ikke å saksbehandle konkrete saker i media. På generelt grunnlag skal det i henhold til vegloven søkes om å sette opp reklameskilt langs offentlig veg. Er det ikke gjort, kan kommunen fjerne reklameskiltene eller gi påbud om fjerning av eventuell reklame som blir satt opp uten tillatelse dersom den vurderes til trafikkfarlig for trafikanter, sier Larsen.

– Skal fjernes umiddelbart

Palmgren AS er et dør -/vindusentreprenør fra St. Hanshaugen i Oslo, som utfører større rehabiliteringstiltak for borettslag og sameier, stat og kommune, industri og næringsliv, samt for større eneboliger.

– Vi driver med totalrehabilitering av Valhall Boligsameie på Tårnåsen (omfatter 102 leiligheter fordelt på de 17 rekkehusene i Odinsvei 8-28), så jeg antar at våre ansatte har satt opp disse reklameskiltene på eget initiativ. Jeg har i hvert fall ikke visst noe om dette før nå, sier prosjektleder Rune Gruer i Palmgren AS.

Ifølge ham skal reklameskiltene fjernes umiddelbart.

Powered by Labrador CMS