FARLIG: På gulvbelegget ved klatreveggen på Pyramiden lå det store mengder knust glass tirsdag morgen. Per Kristiansen i Nordre Follo kommune er lei av å plukke søppel.

– Slik vil vi ikke ha det

Hver morgen fyller kommunen sekker med søppel i skateparken Pyramiden.

Publisert Sist oppdatert

– Det har eskalert noe voldsomt i sommer. Våre ansatte slutter ikke å overraskes over hvor mye søppel brukerne legger igjen, forteller Per Kristiansen, avdelingsleder for Drift og vedlikehold Park og idrett i kommunen. 


Tirsdag morgen møtte lokalavisen Kristiansen og kollega Roar Johansen i skateparken. 

TYPISK SYN: Dette er et typisk syn som møter de ansatte fra kommunen når de tar runden ved Pyramiden hver morgen.

– Vi går stadig og plukker her. Det er synd for anlegget er jo veldig flott. Folk må vel ha interesse av å ha det ordentlig og ryddig her? spør Per Kristiansen. 

Knust glass

– Dette er unge mennesker, som veldig ofte tenker miljø og fremtid. Det ser ikke ut som det gjelder her i skateparken.  Jeg skulle ønske at ungdommen her i skateparken fikk bevisstheten rundt dette enda mer under huden. Jeg tviler på at det er mange som får lov til å ha det slik hjemme, sier Per Kristiansen oppgitt. 

Mens vi står og prater skyter Roar Johansen inn at vi bør ta en titt på gulvbelegget ved klatreveggen på utsiden. Vi går bort og blir møtt av store mengder knust glass. 

SKO I STOLPEN: Per Kristiansen og Roar Johansen håper det kommer en holdningsendring. I bakgrunnen ser du skoene som henger i lysstolpen – en indikator på mulig narkotikaomsetning.

– Det er helt utrolig. Vi soper dette stadig opp, og knust glass i plastdekket setter seg fast og kan skape farlige situasjoner, sier Johansen. 

– Rett som det er feier vi glass. Det skal så lite til å endre på holdningene. Dette gjør at vi kan bruke tiden vår på andre ting enn å gå og plukke søppel og glassbiter, sier Per Kristiansen. 

Narkotika-omsetning

Johansen ber oss også ta en titt opp i mastene til lyskasterne i parken. I to av mastene er det kastet opp flere skopar som henger etter skolissene. 

– Dette er et tegn på at her omsettes narkotika. Vi har fjernet det før. Det er trist dersom denne flotten parken skal være et område for salg av narkotika, sier Per Kristiansen, som kommer med en klar oppfordring: 

– Dersom du ser sko som henger som dette her eller andre steder, ta kontakt med kommunen så skal vi få det fjernet, sier Per Kristiansen. 

Powered by Labrador CMS