Privat ungdomsskole

SKOLEPLANER: – Vi har planer om å starte høsten 2020, sier daglig leder i WANG Ung Follo, Håvard R. F. Johansen (51).
SKOLEPLANER: – Vi har planer om å starte høsten 2020, sier daglig leder i WANG Ung Follo, Håvard R. F. Johansen (51).

– I dialog om lokaler til midlertidig skole på Sofiemyr

WANG Ung Follo håper på å kunne åpne en privat idrettsungdomsskole på Sofiemyr i august 2020, foreløpig kun for elevene på 8. trinn.

Publisert

– Vi jobber mye med saken og håper på å kunne åpne en skole i august 2020, foreløpig kun for en til to klasser på 8. trinn. Planen er at vi skal bygge ut skolen trinn for trinn, sier daglig leder i WANG Ung Follo og toppidrettssjef sentralt i WANG-systemet, Håvard R. F. Johansen (51).

Han sier Wang Ung Follo ser nå på muligheten for å ha et midlertidig skolebygg i det tidligere Jernia-bygget, som holder til i Fløisbonnveien 2-4 på Sofiemyr.

 

BLE SOLGT TIL SOLON EIENDOM I FJOR: Loe Utvikling solgte både DSV-eiendommen i Kongeveien 47 og Jernia-eiendommen i Fløisbonnveien 2-4 som grenser til det i vest. Til sammen dreier det seg om en tomt på over 60 mål.
BLE SOLGT TIL SOLON EIENDOM I FJOR: Loe Utvikling solgte både DSV-eiendommen i Kongeveien 47 og Jernia-eiendommen i Fløisbonnveien 2-4 som grenser til det i vest. Til sammen dreier det seg om en tomt på over 60 mål.

      WANG Ung Follo:

  • En privat idrettsungdomsskole som skal åpnes i Fløisbonnveien 2-4 på Sofiemyr høsten 2020.
  • Per i dag har WANG Ung åtte ungdomsskoler i Norge (Oslo, Tønsberg, Hamar, Sandnes, Sandefjord,  Romerike, Fredrikstad og Stavanger).
  • Det koster rundt 20.000 kroner i året å gå på denne skolen.
  • Elevene får de samme akademiske fagene som på en vanlig ungdomsskole, men det blir samlet sett fire skoletimer ekstra per uke med mer fokus på idrett og trening, blant annet gjennom WANG Ungs godkjente profilfag «Utvikling av unge idrettsutøvere».
  • Les mer om WANG Ung her.

Les også: Ja til privat ungdomsskole

Godkjent for 190 elevplasser totalt

Det var våren 2017 at formannskapet i Oppegård vedtok at de var positive til at Wang Ung Follo søkte Utdanningsdirektoratet om å starte en privat idrettsungdomsskole i vår kommune.

Skolen skulle legge til rette for idrettsaktivitet og trening i skolehverdagen i tillegg til de akademiske fagene.

Utdanningsdirektoratet har senere godkjent søknaden fra WANG Ung Follo om å etablere skolen fra og med skoleåret 2018-2019 for inntil 190 elever på 8.-10. trinn, men prosjektet måtte utsettes i to år som følge av mangel på egnede og godkjente undervisningslokaler innen budsjettrammen.

– Er i dialog om leieavtale

Ifølge ledelsen i Wang Ung Follo har de foreløpig ikke tegnet en leieavtale for lokaler i Fløisbonnveien 2-4, kjent som Jernia-bygget.

Oppegård Avis har tidligere skrevet at etter drøye 50 år i Oppegård kommune flyttet Jernia til Vinterbro i Ås. KLP Eiendom, som eide eiendommen siden 2002, solgte den videre til Loe Utvikling AS for 159 millioner kroner i 2016. Sistnevnte solgte den i desember i fjor, sammen med naboeiendommen i Kongeveien 47 (DSV-bygget), til Solon Eiendom ASA og Vatne Property AS som står bak Sofiemyr Næring.

– Vi har ikke tegnet en leieavtale ennå, men vi er i dialog med Solon Eiendom og ser på forskjellige muligheter om å etablere en midlertidig skole i bygget, sier Håvard R. F. Johansen i WANG Ung Follo.

Oppegård Avis har skrevet at den tidligere eieren av bygget, Loe Utvikling AS, ønsket å bygge ut de to eiendommene (DSV-bygget og Jernia-bygget) med mellom 400 og 500 boliger for barnefamilier, for om lag 1000-1250 mennesker. Den nye eieren har også store boligplaner for de aktuelle eiendommene.

– Ideel plassering

I forbindelse med saken har Oppegård Avis vært i kontakt med utviklingsdirektør i Solon Eiendom, Tom André Svenning-Gultvedt. Han bekrefter at de er i dialog med WANG Ung Follo, og at de sammen er enige om at plasseringen av den private idrettsungdomsskolen på Sofiemyr er helt ideell.

– Den private ungdomsskolen skal ligge tett opp til en fremtidig ny ungdomsskole (offentlig), tett på idrettsanlegg, Kolbotn idrettslag og offentlig kommunikasjon, påpeker Svenning-Gultvedt.

Han sier at for Solon Eiendom har det vært interessant og etablere dialog med WANG.

– Vi skal på sikt utvikle denne delen av Sofiemyr til et flott boområde. Området er såpass stort at det er viktig med flere brukere enn kun beboere. Det handler om område- eller stedsutvikling, og ikke kun boligutvikling. Vi jobber også med øvrige brukere i området som kan fungere i samråd med WANG Ung Follo. Totalen vil bli bra og skal medføre at dette blir et særdeles godt oppvekstmiljø i Nordre Follo, sier han.

Les også: Bolig-boom på Fløysbonn