VINNERNE: Anders Wedø (f.v.), Isak Stormo Kristiansen, Fredrik Langekjend Monstad og Jo Eivind Aale sikret seg gjev seier med sin buff.
VINNERNE: Anders Wedø (f.v.), Isak Stormo Kristiansen, Fredrik Langekjend Monstad og Jo Eivind Aale sikret seg gjev seier med sin buff.

Oppegård-elever til topps

Ungdomsbedriften Chamois Chaud UB fra Roald Amundsen videregående skole har gått til topps i Norges største fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Rekordmange 318 ungdomsbedrifter deltok under Ungt Entreprenørskap Vikens fylkesmesterskap – som dermed er landets overlegent største kåring av unge business-talenter.

Rundt 3 000 elever på videregående skoler i hele Viken har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. I løpet av Fylkesmesterskapet har nær 220 jurymedlemmer fra arbeids- og næringsliv gjennomført hele 900 digitale intervjuer for å kåre vinnere i 14 ulike kategorier.

Egenutviklet buff

Best av alle i klassen business er altså Chamois Chaud UB, som har utviklet en buff. Vinner-firkløveret består av Anders Wedø, Isak Stormo Kristiansen, Fredrik Langekjend Monstad og Jo Eivind Aale.

Juryen ble rett og slett meget inspirert av elevenes faglige kompetanse og driftige engasjement.

– Vinneren viser en utpreget salgsteft og bruker flere salgskanaler for å nå ut til kunden. De har fokus på gode prosesser og forretningsdrift, og søker de beste alternativene når det gjelder å få skaffet og levert produktet de selger. Bedriften kan vise til økonomisk lønnsomhet og har et svært godt oppsett på resultat og balanse. De er business-minded, selger en merkevare og sørger for å ha flere bein å stå på med sesongbaserte varer, sier Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Viken, på vegne av juryen.

Takker læreren

De lokale guttene fra RA mottok nyhetene om seieren med stor glede. Fredrik Langekjend Monstad har tittelen daglig leder, og forteller om mye hardt arbeid, store ambisjoner og en spesielt inspirerende lærer.

– Vi er fire ambisiøse gutter som har jobbet hardt i løpet av det siste året for å få til dette. Det har vært utrolig gøy og lærerikt å gå på entreprenørskap linja og. vi tror vi får en kompetanse som få har. Vi vil også gi en ekstra stor hyllest til vår kjære lærer Harald som har stått på og hjulpet oss ekstremt mye, begynner Langekjend Monstad.

Nå venter NM. Ambisjonene er ikke noe lavere der.

– Det var utrolig gøy å vinne denne prisen, fordi det var denne vi har jobbet mest mot. Vi gleder oss veldig til NM og er klare for å levere der. Vi er stolte som kan representere skolen på en god måte. Vi går for å få med oss enda flere priser hjem til Oppegård og Roald Amundsen Vgs, sier han til Oppegård Avis.

Får bestemme mye

Og skulle det ikke gå helt til topps i NM, har guttene likevel fått med seg viktig kunnskap.

– Ungdomsbedrift er realistisk læring. Elevene praktiserer det de lærer, og skaper verdier gjennom å prøve og feile og selv finne løsninger på problemene og utfordringene de møter underveis. Jo mer elevene får bestemme selv, desto mer lærer de. Samtidig utvikler de kompetanse arbeidslivet etterspør. Slik skaper ungdommene en fremtid for seg selv sier Skotland.

Avhengig av samarbeid

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon og er avhengig av gode samarbeidspartnere for å kunne tilby programmene ute i skolen.

– Det lokale næringslivet ser verdien av Ungdomsbedrift i skolene og våre samarbeidspartnere bygger bro mellom skole og arbeidsliv, og gir ungdommene en reell smakebit på hva de møter i arbeidslivet. Innovatører trengs overalt, avslutter Skotland.

Powered by Labrador CMS