HER ER VINORIA-QUIZEN FRA 6. NOVEMBER:

VINORIA: Her er det quiz annenhver mandag de eneste ukene.

Test deg selv og kollegaene dine i lunsjen

Mandag var den første quizen på Vinoria på Kolbotn Torg. Hvordan hadde du gjort det om du var der?

Publisert Sist oppdatert

Vin- og pizzasjappa Vinoria på Kolbotn Torg har vanligvis vært stengt mandager, men nå blir det både quiz og kos annenhver mandag frem til jul. Nesten sjanse til å teste sine små grå er mandag 20. november. 

Og var du ikke der nå på mandag, kan du teste deg her. Her er er nemlig spørsmålene som ble stilt av quizmaster Øyvind Ludt. (Fasit finner du i lenke nederst i saken).

1. Hamas har makten på Gaza, men hva heter partiet som ledes av Mahmoud Abbas og som er styringspartiet på Vestbredden? 

2. I hvilken film møter vi ulike fraksjonsgrupper med navn som Judean Peoples Front, People's Front of Judea og Judean People’s Popular Front? 

3. Hva heter duoen som består av Erlend Øye og Eirik Glambek Bøe og som slo gjennom med albumet Quiet is the New Loud i 2001? 

4. Vi skal frem til et ord. I hinduismen betyr ordet en guds nedstigning og legemliggjøring. Ordet er også navnet på en filmserie der den første av to filmer kom ut i 2009, den andre kom i fjor. Det er planlagt ytterligere tre filmer i serien. Jeg er også sikker på at de fleste av dere har nettopp en slik et eller annet sted på internett. Hvilket ord? 

5. Et notesystem består av fem vannrette linjer. På et standard noteark med G-nøkkel, hvilken tone angis om noten gjennomskjæres av den midterste linjen og vi ikke har noen # eller b å ta hensyn til? 

6. Tre amerikanske delstater begynner på bokstaven O. Ett poeng om man klarer alle tre, men det er mulig å få et bonuspoeng om man kan nevne delstatshovedstaden i minst én av statene. 

7. Hvor mange dager varte Cuba-krisen, som sendte verden på randen av atomkrig i 1962? (Her KAN det hjelpe å ha sett en Kevin Costner-film fra 2000.) 

8. Det høyeste fjellet i Nord-Amerika heter Denali, er 6190 meter høyt og ligger i Alaska. Men frem til 2015 var fjellet kjent under et annet navn. Hvilket? 

9. I Mount Rushmore, som ligger i Sør-Dakota ble det i perioden 1927 til 1941 hugget ut 18 meter høye byster av fire av USAs presidenter. Hvilke fire? 

10. En av verdens dyreste kaffetyper heter Kopi Luwak, og produseres på Sumatra i Indonesia. Hva er spesielt med produksjonsmetoden? 

11. Hvilken norsk skuespiller gikk i sommer på røde løpere sammen med internasjonale stjernekollegaer som Matt Damon og Robert Downey Jr. fordi han hadde en ikke ubetydelig rolle i storfilmen Oppenheimer? 

12. Fra hvilket eventyr stammer uttrykket «Sesam, sesam, lukk deg opp?»

13. Vi skal frem til et sosialt medium. Det ble grunnlagt i 2003 og er heleid av Microsoft. Per februar i år hadde det rundt 310 millioner aktive brukere, og brukerne driver med forbausende lite tull og tøys til å være et sosialt medium. 

14. Her får dere tre fødenavn på folk som er bedre kjent under sine artistnavn. Hvilke artister?

A: Robin Fenty
B: Alecia Beth Moore
C: Farrokh Bulsara 

15. På hvilken films soundtrack fra 1985 finner vi låta The Power of Love med Huey Lewis and the News?

16. Norges mest solgte pizza heter naturligvis Grandiosa. Hvilket år var den for første gang å se i butikken? (Dere får ett år å gå på ...) 

17. Hvitvinen Wongraven Morgenstern Riesling har vært på topp ti-listen over Norges mest solgte viner de siste årene. Det er Sigurd Wongraven som står bak vinen. Hvilket band er han vokalist i?

18. Norges høyeste bygning på fastlandet er 155 meter høy og ble ferdigstilt i 2022. Bygningen passerte da sitt litt mindre søster på 120 meter, som ligger bare et par hundre meter unna. Hvor ligger denne Norges høyeste bygning? 

19. Hvilken låt er mest spilt på Spotify fra disse ulike artistene/bandene.
A: Beyonce
B: Queen
C: Beatles (Hint: Det er IKKE en Lennon/McCartney-låt)

20. Hva heter Sveriges statsminister? 

21. «Utrettelig overfladisk» var beskrivelsen VGs anmelder ga den nye dokusåpa «Girls of Oslo», der vi følger fire influenseres liv i hovedstaden. Hva heter de fire damene vi følger i serien? 

22. Hva er 18,28 meter lang, 107 cm bred, har en avgrunn på hver side og er påført et tynt lag olje på det meste av overflaten? 

23. Hva er en grisepikk, om vi ikke snaker om penisen til en gris? 

24. Klarer dere å skrive det fulle og hele navnet til Nordre Follos nye ordfører riktig?

25. Vi skal frem til et produkt. Det kommer i en pose på 22 gram, og er den mest solgte i denne produktkategorien i Norge. Inneholder Salt, maltodekstrin, løk, sukker, modifisert potetstivelse, paprika, druesukker, gjærekstrakt, krydder (hvitløk, hvitpepper, kajennepepper, gurkemeie), surhetsregulerende middel (askorbinsyre), persille, aromaer, paprikaekstrakt. Hvilket produkt? 

26. Morrow og Freyr heter to selskaper som er i ferd med å bygge gigantiske produksjonsanlegg i henholdsvis Arendal og Mo i Rana. Hva er det som skal produseres ved disse anleggene? 

27. Fotballlklubben Wrexham ble for to år siden kjøpt opp av to Hollywood-kjendiser, som laget dokumentarserien Welcome To Wrexham, som går på Disney+ her i Norge. Nevn én av de to kjendis-eierne. 

28. Raymond Johansen har gått av som byrådsleder i Oslo, og inn i en toppjobb i hvilken organisasjon? 

29. Under hvilket kallenavn og tittel er Geir Aker bedre kjent? 

30. Hvilken artist star bak låta Old Town Road, som endte på toppen av Billboard-lista for hele 2019? 

Hvordan tror du det gikk? Sjekk fasit her:

 

Powered by Labrador CMS