ÅPNER DØRENE: Kolbotn-restauranten Vinoria satser på quiz. Tidenes første quiz er i dag, mandag 6. november klokken 19.00.

Quiz-orama på Vinoria

Hvor lang er en elv og hvor fort kjører en bil? I dag starter ny quiz-serie på Vinoria.

Publisert

Vin- og pizzasjappa Vinoria på Kolbotn Torg har vanligvis vært stengt mandager, men nå blir det både quiz og kos annenhver mandag frem til jul.

– Det blir ikke pizzaservering som vanlig, men vi serverer speke- og ostefat, i tillegg til drikke, sier daglig leder Jostein Grønhaug.

I første omgang blir det quiz annenhver mandag nå frem til jul. Grønhaug lover premie til vinnerlaget fra Vinoria hver mandag, i tillegg til at det blir en ekstra fet premie til laget som vinner sammenlagt. 

– Nøyaktig hva det blir er ikke helt spikret ennå, så det får bli en ekstra overraskelse, forteller Grønhaug.

Kjent quiz-master

Første quizrunde er allerede i dag mandag 6. november. Vinoria åpner dørene klokken 18.00, og quizen starter cirka kl. 19. Det blir en forhåpentligvis underholdende allmennquiz, med både noen enkle og gaaaanske vanskelige spørsmål. 

Quizmaster er ingen ringere enn Øyvind Ludt, som flere ganger har laget jule- og påskequiz her i Oppegård Avis. Han er dessuten et høyt skattet medlem av lokalavisens quiz-lag, som har flere triumfer i beltet. 

Ludt har med andre ord ypperlige forutsetninger for å vite hva som fenger.

– Jeg liker å lage spørsmål som man må fundere litt på, der det går an å resonnere seg fem til svaret. Jeg kan love at det blir spørsmål både om aktuelle hendelser, geografi, kultur, historie, musikk, mat og drikke – blant annet, sier Ludt.

QUIZMASTER LUDT: Øyvind Ludt håper noen av spørsmålene han skal stille gjør at det går opp et lys for quiz-deltakerne. Det måtte vi selvsagt illustrere på følgende måte.

En ekstrasjanse for abonnenter

I tillegg til 6. november, blir det altså quiz på Vinoria mandag 20. november, mandag 4. desember og mandag 18. desember.

Hvis du mot formodning ikke kan ta turen til Vinoria i kveld, så vil det være mulig for våre abonnenter å teste quizen her på Oavis.no. Vi legger nemlig ut quizen for interesserte lesere dagen etter at quizen har vært på Vinoria.

Powered by Labrador CMS