Vinoria-quiz 20. november

Hvor ligger Hilton, hvem sjefet på Kurrekurreduttøya og hva er egentlig en «tight end»? Test deg selv og utfordre kollegaer og venner her:

Publisert

Mandag 20. november var det runde to i den bi-ukentlige quizen på Vinoria på Kolbotn Torg. Vin- og pizzasjappa på Kolbotn Torg har vanligvis vært stengt mandager, men nå er det som kjent både quiz og kos annenhver mandag frem til jul. 

Neste sjanse til å teste sine små grå er mandag 4. desember. Restauranten åpner kl. 18 på quiz-dager og quizmaster Øyvind Ludt sparker i gang gjestenes små grå og lokaliserer deres jerntepper fra cirka klokken 19.

Og var du ikke der denne mandagen, kan du likevel teste deg her. Oppegård Avis har nemlig inngått et samarbeid med quiz-masteren, og vi viderebringer derfor quiz-spørsmålene som ble stilt mandag kveld. (Fasit finner du i lenke nederst i saken).

1. Hva heter hovedstaden i:
A: Serbia
B: Chile
C: Nigeria

2. Fra 1. januar går vi fra 11 til 15 fylker. Hvilke sju tidligere fylker er det som da gjenoppstår? Fem rette fylker gir ett poeng, og alle sju gir to poeng. 

3. Ranger fra lengst nord til lengst sør: New York, Roma, Seoul

4. Hva er verdens høyeste fjell utenfor Asia?

5. I hvilken by kommer avisen Arbeidets Rett ut?

6. Hva har skuespillerinnene Jane Seymour, Britt Ekland, Honor Blackman, Izabella Scorupco og Halle Berry til felles?

7. I hvilken idrett kan du møte på en «tight end»?

8. Hvem er kokken og kjøkkensjefen bak restauranten Stadtholdergården, som nå har hatt stjerne i Michelinguiden sammenhengende i 25 år?

9. Vi er på vei inn i vintersportens halvår. Hva er det eneste norske alpinanlegget som har arrangert verdenscuprenn i alpint de siste årene?

10. På norsk kaller vi det gjerne olabukse. Dette plagget og/eller stoffet det er laget av er kjent under en lang rekke betegnelser, hvorav to er oppkalt etter europeiske byer. Hvilke betegnelser og hvilke byer?

11. Hva heter den ferskeste av de faste medlemmene av programlederpalenet i Nytt på nytt?

12. Hvilket realityprogram ble nylig uke vunnet av Bilal Saab?

13. Hva slags håndarbeid gjør du om du bruker en skyttel?

14. Hvem er nummer fem i den norske arverekken etter kong Harald?

15. Nat King Cole synger her den vakre «Smile», men hvilken filmskaper har komponert melodien? 

16. Med den nye inndelingen med 15 fylker fra 1. januar 2024:
A: Hvilket fylke vil da ha flest innbyggere?
B: Hvilket fylke vil være størst i areal?

17. Hva heter, forskeren, formidleren og forfatteren bak den bestselgende boken om kunstig intelligens, «Maskiner som tenker»?

18. I Sverige har de ikke Vipps, de har?

19. Vi skal fremt til et grunnstoff som har atomnummer 9. Stoffet er giftig, men har likevel hatt en stor positiv helsemessig påvirkning på den norske befolkningen de siste 50 årene. Stoffet har også blitt benyttet for å oppnå fordeler innen visse idretter, men er nå blitt forbudt både i nasjonale og internasjonale konkurranser. Hvilket grunnstoff? 

20. Hvilken nordmann vant sist vinter VM-gull på både 30 kilometer skiathlon og 15 kilometer friteknikk i Ski-VM i Planica, men ble så vraket fra det norske laget på femmila?

21. Krymhalvøya har vært omstridt landområde lenge. I 1853-1856 raste krimkrigen mellom det russiske keiserdømmet på den ene siden og det osmanske riket med støtte fra Storbritannia og Frankrike på den andre. Drøyt en halv million mennesker skal ha omkommet i krigen, men aldri så galt at det ikke er godt for noe: Hva het kvinnen som tjenestegjorde på feltsykehusene i krigen og har fått æren for å utvikle den moderne sykepleien?

22. Hvem er programleder for Forræder på TV 2?

23. Hva heter produsenten som lager Cheez Doodles?

24. Hvor i kroppen finner du fibula? Vær presis.

25. A: Paris Hilton slo gjennom i realityshowet The Simple Life sammen med en annen ung dame. Hvem?
B: Paris Hiltons tippoldefar utvandret fra Norge, fra Hilton gård. Hvor i Norge ligger Hilton gård (tettsted ev. kommune)?

26. I hvilket land skjedde den relativt fredelige Nellikrevolusjonen i 1974, som gjorde slutt på et nesten 50 år langt diktatur?

27. Hvilket århundre var Henrik 8 konge av England?

28. Hvem var sjef på Kurrekurreduttøya?

29. Kris Jenner er mater familias i verdens kanskje mest kjendise-kjendisfamilie. Hun har fem døtre, hva heter de – for og etternavn? Tre riktige gir ett poeng, og klarer dere alle fem er det to poeng å hente.

30. Hva heter bandet bak monsterhiten «I don't feel like dancing» fra 2006?

Powered by Labrador CMS