Eiendom

JUBILEUM: Prosjektet på skjermen i bakgrunnen var det første boligprosjektet til AEKO, i Dalsveien på Kolbotn. Økonomi og administrasjonssjef Espen Andreassen (f.v.), Andreas Wilsgård, daglig leder i AEKO Eiendomsutvikling, og daglig leder i AEKO-gruppen Arne Erik Rønningen, har i dag mange prosjekter på tapetet.

Ti år med lokal utvikling

I år har eiendomsutvikleren AEKO holdt koken i ti år, og veksten fortsetter.

Publisert

For ti år siden tok AEKO over sin første eiendom. Siden den gang har selskapet vokst jevnt og trutt, fra å være et firma for eiendomsutvikling, til også og drive med boligutleie samt entreprenørvirksomhet. Andreas Wilsgård, daglig leder i AEKO Eiendomsutvikling, og daglig leder i AEKO-gruppen Arne Erik Rønningen, er stolte og fornøyde med de første ti årene.

– Vi er opptatt av å være en veldig lokal aktør. Kolbotn er navet i alt vi driver med, men prosjektene strekker seg fra Nordstrand til Drøbak, sier Rønningen.

Vokser

Han sier de har hatt vekst i alle områdene, og ser for seg at veksten vil fortsette.

– Vi er spesielt opptatt av det som skjer på Kolbotn, og har tatt en posisjon og fått være med på en del av det som skjer i sentrum. Vi er lokale og opptatt av familieboliger, og å få flere familier også til Kolbotn sentrum, sier Rønningen.

AEKO jobber for tiden med et prosjekt i Skrenten hvor de ønsker å bygge 50 rekkehus etter Sentrumsplanen for Kolbotn.

– Det gleder vi oss veldig til, sier Rønningen og Wilsgård.

KOMMER SNART: Dette er det ferskeste prosjektet til AEKO og skal bygges i Vinkelveien på Myrvoll.

Sponser idretten

AEKO er ikke bare opptatt av utvikling av eiendom, men ønsker også å være med å støtte idrettslagene i kommunen. Det er de veldig stolte av.

– Vi har gått inn som sponsorer for Oppegård IL og Kolbotn IL. Slagordet vårt er å bygge gode oppvekstvilkår, og vi prøver å bygge for barnefamilier. Vi har også tatt et bevisst valg på å støtte organisert idrett der vi bygger boliger, sier Rønningen.

– Vi blir stolte når vi er på idrettsbanen og ser flere tusen unger løpe rundt med AEKO-logoen. Det er kult at vi har vært med å bidra til det, at vi har skapt et selskap som kan gi noe tilbake på den måten, sier Wilsgård.

Gode penger

Firmaet har også gitt avkastning i de ti årene de har holdt på. De siste to årene har de hatt en omsetning på omtrent 80 millioner kroner. I år blir det noe lavere.

– Dette har vært et planlagt mellom-år fordi vi har noen større prosjekter som tar lenger tid å realisere.

Men for gutta i AEKO er det spranget fra én bolig i Dalsveien til å bli en mellomstor aktør i markedet som virkelig viser fremgangen.

– Den veksten vi har fått være med på de siste ti årene er vi veldig stolte av, avslutter Rønningen.

Powered by Labrador CMS