ENIGE: Administrerende direktør i Brakar Terje Sundfjord, administrerende direktør i Agder kollektivtrafikk Siv Wiken, strategi og utviklingssjef i Kolumbus Audun Solheim, administrerende direktør i Ruter Bernt Reitan Jenssen og direktør Østfold Kollektivtrafikk Børre Johnsen signerer samarbeidsavtalen.

Fra fylke til fylke med én og samme billettapp

Reiser du mye for eksempel til Østfold, Oslo eller til og med Rogaland fra Oppegård? Nå skal det bli enklere.

Publisert

Kollektivselskapene som har ansvaret for kollektivtrafikken i Rogaland, Agder, Buskerud, Akershus, Oslo og Østfold, har inngått en samarbeidsavtale om videreutvikling av mobilbillett i disse regionene.

Samarbeidet omfatter etablering av en felles teknisk plattform for mobil billettløsning, som bygger på Ruters mobilbillett. Samarbeid om en teknisk plattform er avgjørende for å gi kunden en mer sømløs reise, ifølge Ruter i en pressemelding..

Felles mobilbillett på sikt

Denne avtalen er, ifølge Ruter, det første skrittet på veien mot felles mobilbillett. 

– Dette er et veldig spennende samarbeid. For de reisende spiller det liten rolle hvilket fylke eller selskap som er ansvarlig for å kjøre bussene. Med moderne mobiltelefoner og mobilbillett ligger alt til rette for å gjøre kollektivreisen enklere for folk. Slik legger vi til rette for at enda flere kan reise kollektivt og la bilen stå, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo Lan Marie Berg fra Oppegård.

Les også: OBS! Nye ruter fra Ruter! Sjekk hvordan din rute blir påvirket!

– Vi er svært fornøyde med å få dette samarbeidet på plass. Mange av innbyggerne i Akershus krysser daglig fylkesgrensen både til Oslo, Buskerud og Østfold. Et felles baksystem for mobilbillettene vil gjøre det enda enklere å reise kollektivt over lengre strekninger og mellom regionene. Det er kundeorientering i praksis, sier fylkesordfører i Akershus Anette Solli.     

PS! Saken fortsetter under bildet!

MANGE PENDLER MED BUSS: Det er mange i Oppegård som daglig pendler med buss, og dersom du i tillegg pendler utenfor Ruters nett i dag, kan du snart gjøre dette med én og samme app.

Dette betyr det i praksis

Det er svært mange som reiser kollektivt fra Oppegård, og de vil garantert komme til å merke en forskjell med det nye samarbeidet. Blant annet vil det kunne ha store fordeler for deg som reiser på tvers av fylkene og også utenfor Ruters nett i dag i Oslo og Akershus.

Den nye billettløsningen som skal utvikles i denne samarbeidskonstellasjonen, baserer seg på Ruters RuterBillett-app, som mange Oppegård-pendlere kjenner godt til allerede i dag.

Ruters billettløsning skal videreutvikles slik at den i enda større grad støtter formålet med samarbeidet.

ENIGE: Administrerende direktør i Brakar Terje Sundfjord, administrerende direktør i Agder kollektivtrafikk Siv Wiken, strategi og utviklingssjef i Kolumbus Audun Solheim, administrerende direktør i Ruter Bernt Reitan Jenssen og direktør Østfold Kollektivtrafikk Børre Johnsen signerer samarbeidsavtalen.

Les også: – Ja til buss mellom Kolbotn og Ski

Billettløsningen vil ha felles baksystemer, men med et tilpasset grafisk uttrykk for hvert enkelt selskap. Rutedata, holdeplassregister og billettprodukter fra hvert selskap vil være tilgjengelig i hver enkelt app. Det vil også være en egen prismodul som beregner riktig pris ut fra den pris- og sonestrukturen som gjelder i den regionen kunden reiser i.

– RuterBillett er en av Norges mest brukte app’er med over en million brukere. RuterBillett står for rundt 30 prosent av det totale salget av kollektivbilletter i Norge, og 45 prosent av Ruters billettomsetning. Det kjøpes daglig ca 70.000 mobilbilletter med appen. Vi vil gjerne bidra til at enda flere kollektivreisende i Norge kan få kjøpe billett kun med to tastetrykk på mobilen, sier Bernt Reitan Jenssen.

Powered by Labrador CMS