Togtilbudet i Nordre Follo

HAR VÆRT STENGT I SEKS UKER: Arbeidene, som har pågått på på sporet mellom Oslo S og Rakkestad/Rygge siden 27. juni, skulle avsluttes mandag 10. august.

Fortsatt stengt for togtrafikk – Utsetter åpning av Østfoldbanen

Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen vil det fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad. Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke.

Publisert

Østfoldbanen skulle etter planen åpnet for togtrafikk mandag 10. august etter å ha vært stengt siden 27. juni.

Østfoldbanen gjennom Ski stasjon åpner dessverre ikke for togtrafikk som planlagt mandag 10. august, melder Bane NOR på sin hjemmeside.

De skriver at det blir satt opp alternativ transport gjennom vår kommune.

Les også: Varsler om lav fart og forsinkelser

– Sikkerhetsårsaker

Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke.

Bane NOR skriver at de er nødt til å bruke noe mer tid på det nye signalanlegget for Ski stasjon, og at det er gjort av sikkerhetsårsaker. I samarbeid med Vy har de jobbet med å få alle detaljene for alternativ transport på plass.

Selv om Vy kan kjøre tog på flere deler av strekningen fra mandag, vil det fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad denne uken.

– Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen hadde vi gledet oss til å sette i gang togtrafikken gjennom nye Ski stasjon på mandag. Stasjonen er ferdig og står klar for publikum, og vi trodde inntil svært nylig at vi skulle komme i mål. Dessverre har det dukket opp noen utfordringer som gjør at vi ikke kan sette inn togene som normalt fra mandag, sier Stine Undrum, konserndirektør i Bane NOR.

Signalanlegget

Utfordringene er knyttet til det omfattende arbeidet rundt Ski stasjon og det nye signalanlegget, ifølge Bane NOR. De forklarer at anlegget må tilpasses både nye og gamle systemer på Østfoldbanen, Østre linje og Vestre linje mot Oslo.

– Det krever omfattende testing. Av sikkerhetsmessige årsaker må vi derfor vente med å sette togene i trafikk, sier Undrum.

– Vi trodde helt til det siste at vi skulle klare å sette i gang togtrafikken fra og med mandag, og beklager på det sterkeste til de reisende de ulempene dette medfører. Publikum skal alltid kunne være sikre på at det ikke går tog før det er helt trygt, legger hun til.

Alternativ transport

Videre sier konserndirektøren i Bane NOR at både de og leverandørene jobber så raskt de klarer 24 timer i døgnet, og det er satt inn ekstra mannskap.

– I første omgang blir det alternativ transport ut denne uken, og vi evaluerer situasjonen fortløpende sammen med leverandørene. Vi kommer med oppdatert informasjon underveis, sier Undrum.

Slik kjører togene på Østfoldbanen fra mandag 10. august:

  • Kunder mellom Solbråtan og Hauketo henvises til Ruters busslinje 87.
  • Togene kjører som normalt mellom Stabekk og Kolbotn med to avganger hver vei i timen.
  • Det kjører busser hvert 15. minutt mellom Oslo S og Ski. I tillegg til direktebusser, vil det også være busser som stopper på mellomliggende stasjoner.
  • L2: Togene kjører Stabekk – Kolbotn og Kolbotn – Stabekk
  • R20: Togene kjører til Halden – Moss og Moss – Halden.
  • Vy kjører buss mellom Rygge - Ski og Rygge – Oslo S. Merk at bussene som kjører fra Ski og Oslo S mot Rygge vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid.
  • L21: Togene kjører Moss – Ås og Ås – Moss.
  • Vy kjører buss mellom Ås – Oslo S og Ås – Ski. Merk at bussene som kjører fra Ski og Oslo S mot Ås vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid.
  • L22: Togene kjører Mysen – Kråkstad og Kråkstad – Mysen.
  • Vy kjører buss mellom Kråkstad – Ski og Kråkstad – Oslo S. Merk at bussene som kjører fra Oslo S og Ski mot Kråkstad vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid. 

Du vil også finne opplysninger om tog- og busstrafikk på appene til Entur og Bane NOR, samt Vys reiseplanlegger. 

Oppegård Avis følger opp saken.

Powered by Labrador CMS