TUSEN PÅ TUSEN: Utenfor Nordre Follo rådhus i Ski er det plantet 6000 stemorsblomster. Tradisjonen i Ski har vært at innbyggerne senere i sesongen kan spa med seg blomster hjem, før kommmunen planter sommerblomster.

Folk som bor i Ski klarer vel å kjøpe stemorsblomstene sine selv?

LEDER: Denne teksten handler ikke om blåveis, men stemorsblomster. Ganske mange, faktisk.

Publisert

Jeg har en forkjærlighet for gamle slagere. De siste dagene har Kurt Foss og Reidar Bøe surret i hodet med «Blåveispiken».  Sangen som starter med å rusle rundt på Ringerike, og hvor du møter på en pike som gir deg en bukett blåveis.

Denne teksten handler ikke om blåveis, men stemorsblomster. Ganske mange, faktisk.

For et par uker siden meldte kommunen at de hadde plantet 6000 stemorsblomster ved rådhuset i Ski.

6000 stemorsblomster. Er ikke det uhorvelig mye?

Kostbar tradisjon?

Visstnok har de hatt tradisjon i Ski for at befolkningen har kunnet komme og spa med seg blomster fra bedet litt senere i sesongen, før kommunen har plantet sommerblomster.

Jeg er ingen gartner, men med respekt å melde er vel dette en noe merkelig tradisjon? Om ikke merkelig, er kanskje kostbar et bedre ord?

Hva med å plante stauder som kommer tilbake år etter år? Folk som bor i Ski klarer vel å kjøpe stemorsblomstene sine selv?

Vår observante journalist Yana tok en rask sjekk sist helg, for å se hva som samtidig var blitt gjort ved gamle Oppegård rådhus på Kolbotn. Det hun fant var en plante ved inngangspartiet, som har stått der siden i fjor høst. Ellers var det mest søppel på parkeringsplassen, og ugress som koste seg.

Hun fant litt stemorsblomster på Jan Baalsruds plass og i milljøgata. Ved rådhuset sto blomsterkassene tomme med bare svart jord.

Pandemi og nattefrost

Mange var ute for å forklare hvorfor det var slik. Noen skyldte på pandemien, en annen på at det var gått tomt for stemorsblomster, og at det er andre planteplaner for det gamle rådhuset på Kolbotn. Ord som nattefrost ble også nevnt.

La det være sagt: Dette er kanskje ikke verdens viktigste sak, men i en tid rett etter en kommunesammenslåing burde man tenkt lengre enn at Stemorskampen skulle ende med sifrene 6000-0 i favør rådhuset i Ski.

Så får vi vente i spenning og se hva slags blomster som dukker opp ved rådhuset på Kolbotn.

Når nattefrosten forsvinner.

Powered by Labrador CMS