ILLUSTRASJONSFOTO. Foto: Yana Stubberudlien
ILLUSTRASJONSFOTO. Foto: Yana Stubberudlien

Oppfordrer til en uke med sykling, gåing og kollektivtransport

I dag settes hele landet i bevegelse når Nordre Follo og 24 andre norske kommuner deltar i Europeisk mobilitetsuke. Sjekk programmet for det lokale arrangementet!

Publisert Sist oppdatert

Nordre Follo er en av de totalt 25 norske kommunene som deltar i årets arrangement, men budskapet om «Utslippsfri mobilitet for alle» markeres over hele Europa.

Fra 16. til 22. september deltar over 2000 europeiske byer i Europeisk mobilitetsuke, som avsluttes med bilfri dag tirsdag 22. september.

Enkelt å reise grønt

– Du kan enkelt bidra til et bedre klima ved å velge miljøvennlige transportalternativer i hverdagen. Aktive alternativer som sykling, gåing og kollektivtransport er både sunt og klimavennlig. Elektriske biler, busser og ferjer er også gode alternativer til fossil transport, sier Kristin Forsnes i Statens vegvesen.

Hun påpeker at i dag står transportsektoren for om lag en tredjedel av utslippene i Norge, så her ligger det et enormt potensial.

– Mobilitetsuken er en anledning til å løfte frem det arbeidet som gjøres for miljøvennlig transport og markere hvorfor arbeidet er viktig, sier Forsnes.

Bli med på instagramkonkurranse

Nordre Follo har laget et program for arrangementet. Du kan for eksempel delta i en instagramkonkurranse.

Det eneste du trenger å gjøre er å ta et inspirerende bilde av din grønne reisehverdag og dele dette bildet med Nordre Follo kommune ved å tagge det med #mobilitetsukanordrefollo.

Konkurransen avsluttes tirsdag 22. september. En jury vil da kåre de tre beste bildene og det blir flotte premier. Førstepremien er et gavekort på 1500 kroner, mens andre- og tredjepremie er gavekort på 1000 og 500 kroner. Vinnerne blir kontaktet.

Ved å delta i konkurransen godtar du at kommunen kan bruke bildet ditt på sin nettside og i sosiale kanaler.

Lån en elbysykkel gratis

I løpet av denne uken kan du også låne kommunens el-bysykler gratis i to timer, så benytt anledningen til å prøve! Deretter koster det 25 kroner per time.

Her kan du lese mer om hvor du finner el-bysyklene og om hvordan tilbudet benyttes.

Deler ut gratis sykkellykter

Møt opp på Kolbotn eller Ski stasjon mellom klokken 07.00 og 08.00 mandag morgen. Da deler kommunen ut gratis sykkellykter.

Tre Follo-kommuner er med

Disse kommunene deltar i Europeisk mobilitetsuke i år: Nordre Follo, Ås, Nesodden, Alta, Arendal, Bergen, Bærum, Farsund, Fitjar, Færder, Gloppen, Grimstad, Larvik, Molde, Nesodden, Oslo, Ringerike, Rogaland, Rælingen, Sandefjord, Sauda, Stavanger, Lindesnes (Sykkelbyen Mandal), Søndre land, Trondheim, Tønsberg, og Verdal.

Statens vegvesen er nasjonal koordinator for Europeisk mobilitetsuke i Norge på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.