JEVNET MED JORDEN: Her er gravemaskinene i gang med rivingen av de gamle husene på Kantor Terrasse

Jevnet med jorden

Tiden for småhusbebyggelse midt i Kolbotn sentrum er over. Nå er de gamle husene revet for å rydde plass til nye blokker på Kantor.

Publisert

Kolbotn er under stor forandring, og det er ikke bare på østsiden i Ormerudveien. Det er mange byggeprosjekter gående i hele kommunen. Et av dem som har fått mye oppmerksomhet, er Kantor Terrasse, som kommer til å fylle tomrommet midt i sentrum i dag. 


Lenge har de gamle husene stått forlatte og tomme på Kantor Terrasse, og har vært vitne om en svunnen tid for småbebyggelsen i Kolbotn sentrum.

JEVNET MED JORDEN: Her er gravemaskinene i gang med rivingen av de gamle husene på Kantor Terrasse.

Mange minner

Det er nok mange av våre lesere som har gode minner fra området, men forandringens tid er omme, og forandringen fra det «gamle» Kolbotn sentrum til det «nye», markeres for alvor med starten av dette byggeprosjektet.

I GODE, GAMLE DAGER: Slik så det ut på Kantor, sett fra luften, på 1960-tallet.


Mange har vært spente på når gravemaskinene skulle starte. Mens du hadde ferie, startet altså rivingen, og på kort tid, var de gamle husene jevnet med jorden.

I januar 2017 er de nye blokkene reist, og da vil 70 leiligheter stå klare for innflytting. Enn så lenge kan du her kikke på rivingsprosessen, og kanskje mimre litt tilbake over hvordan plassen så ut før gravemaskinene begynte sitt arbeid.

SLIK SKAL DET BLI: Her er en tegning av hvordan Kantor Terrasse kommer til å se ut når det står ferdig.


Klikker du i bildekarusellen, vil du kunne se bilder fra 1960-tallet, via før rivingen og til i dag. 

Powered by Labrador CMS