ALLE FOR ÉN, ÉN FOR ALLE: «Kick off» i Kolben for alle jentene i Kolbotn Kvinnefotball. Her var jenter fra åtte år til A-lagsspillere samlet for felles markering for at sesongen er i gang.

Bredde like viktig som topp

Dagen før første hjemmekamp mot Avaldsnes, hadde A-lagsjentene til Kolbotn «kick off» med jenter fra alle årskull i klubben.

Publisert

Årlige «kick-off» for alle i Kolbotn kvinnefotball er blitt en viktig tradisjon. Kolbotn kvinnefotball skal være en klubb fra bredde til topp, og den vårlige samlingen markerer nettopp dette.

Rundt 100 av ca. 350 aktive jenter var med på festen, og flere ville sikkert kommet om de ikke spilte kamp samtidig.

– Her er jenter fra åtte år til A-lagsspillerne samlet. Alle er i samme klubb og er stolte av hverandre. Vi vil vise at bredde er like viktig som topp, sier Monica Ottesen i styret i KIL Kvinnefotball og ansvarlig for «kick off»-festen i Kolben sist fredag.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Stort engasjement

ALLE FOR ÉN, ÉN FOR ALLE: «Kick off» i Kolben for alle jentene i Kolbotn Kvinnefotball. Her var jenter fra åtte år til A-lagsspillere samlet for felles markering for at sesongen er i gang.

Møtet mellom store og små er også viktig for å samle engasjement rundt jentefotballen, og for å vise de små at de blir satset på. Kolbotn tar mål av seg å være en talentfabrikk. To av jentene på A-laget har kommet opp via yngre rekker i Kolbotn, Tone Bettina Pirisi og Jenny Norem, og klubben har flere meget talentfulle yngre årganger med drøssevis av jenter som banker på toppfotballdøren.

Les også: Her er årets toppseriekrigere

En som har banket seg tvers gjennom denne døren er evigunge Solveig Gulbrandsen (36). Hun har gått gradene i Kolbotn, spilt tosifret antall år for klubben, har 184 landskamper, spilt drøssevis av mesterskap for Norge og kronet karrieren med OL-gull i Sydney i 2000.

Nå er hun spillerutvikler for jenter fra 15-16 år på juniornivå og for A-lagsjentene. Men hun er også engasjert nedover i rekkene.

Gulbrandsen la opp etter forrige sesong, men på grunn av mange skader i Kolbotn-laget er hun registrert for spill også denne sesongen.

PS! Saken fortsetter under bildet

PÅ PLASS: Ordfører Thomas Sjøvold ønsket lykke til med sesongen for store og små Kolbotn-jenter, men kunne ikke love mer penger til treningsanlegg.

Opptatt av fremtiden

Gulbrandsen er opptatt av fremtiden for klubben, og da ordfører Thomas Sjøvold skulle si noen ord til alle jentene på seriestartmarkeringen i Kolben, kunne hun ikke dy seg.

Les også: Møt kaptein Ina Gausdal

- Mange av disse jentene må trene på Ekeberg om vinteren på grunn av lite kapasitet. Jeg håper du tenker på fotballen også når dere skal bygge alle de nye idrettshallene i kommunen, sa Gulbrandsen og overlot ordet til sjefen sjøl.

Ordføreren kunne imidlertid ikke love noe mer, men sa han noterte seg ønsket.

ILDSJEL: Pål Wirak har fulgt kvinnefotballen i en årrekke, og sier at den viktigste jobben gjøres når jentene er minst.

PS! Saken fortsetter under bildet!

– Bra kultur

En som har stått på diverse treningsfelt sommer og vinter for å trene jentene, er Pål Wirak.

Med to aktive døtre i klubben, og over gjennomsnittet engasjert i kvinnefotballen på Kolbotn, tilbringer han nok omtrent like mye tid på feltet som hjemme i sin egen stue.

- Det er bra kultur for jentefotball i kommunen. Vi har mange store kull på rundt 40 spillere fra de er små, og ofte er 20 fortsatt med når de er 13 år og eldre. Det er bra. Den viktigste jobben som gjøres er når jentene er i 1. og 2. trinn. For å holde på flest mulig lengst mulig, er det viktig at man jobber godt innad i lagene og med spillerutvikling, sier Wirak.

Powered by Labrador CMS