Generasjonsparken

BEHOV FOR PARK: Alle bør kunne forstå at med så mange leilighetsbygg som planlegges i Veslebukta og i sentrum for øvrig, trenger vi en stor, grønn park.
BEHOV FOR PARK: Alle bør kunne forstå at med så mange leilighetsbygg som planlegges i Veslebukta og i sentrum for øvrig, trenger vi en stor, grønn park.

Vi har et forslag!

"Bevar og utvid Generasjonsparken med de to kommunale eiendommene som ligger ved siden av parken", skriver Karen L.-F. Lind i sitt debattinnlegg.

Publisert

«Den grå byen, ved det grønne vannet», var det en av følgerne på Facebook-siden: «Den grønne byen ved Kolbotnvannet», som skrev i et kommentarfelt.

Bedre får man kanskje ikke sagt det, hvis man skal karakterisere planene som er lagt for området rundt den vesle bukta som vender inn mot Kolbotn sentrum, Veslebukta. 

Bygg på bygg rundt hele Veslebukta

Sentrumsplanen 2017 legger opp til bygg på bygg rundt hele Veslebukta med en bro over vannet. Det er synd at det ikke finnes noen helhetlig illustrasjon, som gir oss et bilde på hvordan det ville sett ut.

Alle bør kunne forstå at med så mange leilighetsbygg som planlegges i Veslebukta og i sentrum for øvrig, trenger vi en stor, grønn park.

Ikke minst trengs Generasjonsparken for å knytte sammen sentrum og området ved Kolbotnvannet på en god måte. 

Bildet er redigert av meg og er et screenshot fra <a href="https://viewer.hangar.com/360?productId=R0b589Pr&fbclid=IwAR3jK73vzkQwiWYDK3br3NmQtQhi7C63U7xejBr6LgJRgM9nsvITW_6QGqU">denne hjemmesiden</a>.
Bildet er redigert av meg og er et screenshot fra denne hjemmesiden.

Vi har et forslag

Arbeiderpartiet, MDG, Senterpartiet, SV, Venstre og KrF: Vi har et forslag.

Forslaget er å bevare og utvide Generasjonsparken med de to kommunale eiendommene som ligger ved siden av parken, Theodor Hansens vei 8A og Solbråtanveien 8. Det første huset forteller en historie på over 100 år og kan restaureres og brukes til noe kommunen ønsker å prioritere.

Ikke selg de to eiendommene

Ikke selg de to eiendommene slik som planene nå står, ikke bygg igjen den eneste muligheten vi har for en stor, grønn park ved Kolbotnvannet. Dere kan gå i forhandlinger med utbygger Solon Eiendom, som bygger i Storebukta og som planlegger bygging på østsiden av Veslebukta om å bevare og utvide Generasjonsparken istedenfor bro, istedenfor gangvei på påler i vannet. 

Vi ønsker også at Båtsleppa bevares som småhusbebyggelse, for å ivareta en variert bebyggelse rundt det identitetsskapende Kolbotnvannet. 

En historisk mulighet

Det er nå opp til dere: den nye, politiske viljen i Nordre Follo kommune.

Ikke la denne historiske muligheten til å forme Kolbotn sentrum til et grønt og godt sted å elske, gå fra dere. Vis at dere er tre hestehoder foran og at dere også tenker på de som lever her om 100 år.

Powered by Labrador CMS