Kongeveien 49

SKAL PUSSES OPP OVER NYTTÅR: Coop skal starte oppussing av butikken på Sofiemyr over nyttår.

– Dette vil bare skjerpe konkurransen

Coop Extra starter oppussing av butikken på Sofiemyr over nyttår. De forbereder seg til å konkurrere om kundene med kommunens største Kiwi-butikk som har planer om å åpne dører i nabolokalene i september 2020.

Publisert

Vi har ventet en stund på at eiendommen (red. anm.: Kongeveien 49 på Sofiemyr) skal oppgraderes og er meget fornøyd med at det skjer i nær fremtid, sier Bjørn Tore Skaug, som er viseadministrerende direktør i Coop Øst SA.

POSITIVT FOR KUNDENE: Bjørn Tore Skaug, viseadministrerende direktør i Coop Øst SA, mener det vil være positivt for kundene å ha to konkurrerende butikker tett på hverandre.

På oavis.no kunne du lese i går om at Kiwi har planer om å etablere kommunens største Kiwi-butikk i kjelleren under Biltema-butikken, som ligger like ved Coop Extra-butikken.

– Hva synes dere om at dere får kommunens største Kiwi-butikk som nærmeste nabo? 

Dette vil bare skjerpe konkurransen. Extra har et betydelig større sortiment og butikken vår på Sofiemyr blir som en storebror å regne selv om vi er den yngste kjeden i norsk dagligvare, sier Skaug.

Han vil ikke oppgi leieavtalens utløp, men sier at leieavtalen løper mange år.

Les også: Åpner gigant-Kiwi på Sofiemyr

2500 kvadratmeter vs. 2000 kvadratmeter

Coop Øst-direktøren påpeker at totalarealet til Coop Extra-butikken er rundt 500 kvadratmeter større enn i den planlagte Kiwi-butikken, som blir på totalt 2.000 kvadratmeter.

Skaug sier Extra er den kjeden som har vokst mest de siste elleve årene, og i 2019 kommer den både til å vokse mest totalt i markedet og på sammenlignbare butikker.

At vi får en Kiwi i kjelleren vil bare gjøre at kundene enda lettere ser forskjellen og hvorfor vi er den kjeden som vokser mest, sier Skaug.

Les også: Fikk lov av kommunen til å rehabilitere næringsbygning uten flere infrastrukturtiltak

TETT PÅ HVERANDRE: Inngangen til den nye Kiwi-butikken skal ligge rett under Biltema-butikken. Konkurrenten Coop Extra vil være den nærmeste naboen når Kiwi åpner til høsten.

Omsetningsvekst på 10 prosent

Extra Sofiemyr har hatt en formidabel omsetningsvekst de siste tre år, med drøyt 10 prosent økning hvert år.  Omsetningen siste 12 måneder er på hele 108 millioner kroner, noe som forteller oss at vi har et konsept som kundene setter pris på, sier Bjørn Tore Skaug i Coop Øst SA.

Han sier Coop kommer til å starte oppussing av butikken på Sofiemyr, som er på totalt 2.500 kvm, så snart som mulig over nyttår og da vil butikken fremstå som enda større og topp-moderne. 

Vi gleder oss til å invitere våre medeiere, gamle og nye kunder til Oppegårds flotteste butikk. Det er også svært gledelig at en rundkjøring (red. anm. den nye rundkjøringen skal erstatte dagens T-kryss i Taraldrudveien, Sam Eydes vei og Sofiemyrveien) med direkte adkomst til våre parkeringsplasser forhåpentligvis blir ferdigstilt i løpet av høsten 2020. Dette vil gjøre butikken enda mer attraktiv for kundene våre, sier Skaug.

Les også: Gleder seg til å åpne Oppegårds største Kiwi-butikk

  

Powered by Labrador CMS