WANG UNG FOLLO

SKOLELEDELSEN: På bildet ser du idrettsansvarlig Tor-Inge Gloppen og rektor Nina Kristin Sæthre ved WANG Ung Follo.

Ledelsen på WANG Ung Follo er nå på plass

Idrettsansvarlig Tor-Inge Gloppen og rektor Nina Kristin Sæthre gleder seg til å møte de nye elevene og foresatte ved WANG Ung Follo.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss til å starte opp Wang Ung Follo fra august og skolen er godt i gang med ansettelser og elevopptak, sier Nina Kristin Sæthre (57) fra Tårnåsen.

57-åringen fra Tårnåsen har de siste fire og et halvt årene jobbet som rektor på Tårnåsen skole, men har nå sagt ja til nye utfordringer, som rektor på WANG Ung Follo.

Den sistnevnte er en splitter ny privat ungdomsskole med idrettsprofil i vår kommune. WANG Ung har ni ungdomsskoler i Norge per i dag. I august åpner de en ny skole på Sofiemyr, foreløpig i midlertidige lokaler i Fløysbonnveien 2-4 (tidligere Jernia-bygget).

– Vi er godt i gang med planleggingen av undervisningsbygget, sier Sæthre, som er stolt over å begynne som rektor ved den nye skolen.

WANG Ung Follo blir en del av WANG-familien, og skal ha tett samarbeid med WANG Ung Oslo og WANG Toppidrett i Oslo (videregående nivå), som er de to største skolene.

SKOLE MED IDRETTSPROFIL: WANG Ung er en idrettsungdomsskole der skole og trening går hånd i hånd. Skolen tilbyr vesentlig mer idrett og trening enn det som er vanlig praksis i offentlige skoler.

Idrettsinteressert

– Jeg gleder meg veldig til å begynne på WANG Ung Follo, møte de nye elevene og foresatte, sier Sæthre, som starter i stillingen fredag 1. april.

Den nye rektoren har ledererfaring over flere år og er, ifølge henne selv, veldig idrettsinteressert.

Sæthre har spilt håndball i eliteserien, vært håndballtrener for kretslag og for Kolbotn i flere år, og har to døtre som har gått på WANG Toppidrett i Oslo.

– Begge døtrene har spilt håndball i eliteserien i flere år og de har spilt på Norges ungdomslandslag. Den eldste datteren spiller på Norges beach landslag i håndball i dag, sier Sæthre stolt.

Over det dobbelte

WANG Ung Follo starter i august 2022 med kun to klasser på 8. trinn, med plass til 62 elever totalt. Innen søknadsfristen tirsdag 1. mars kom det inn 130 søknader.

– Follo vil nå få et unikt skole- og idrettstilbud. Vi er glade for å kunne etablere oss i Follo hvor det er så mange idrettsungdommer som vil kombinere idrett og skole, sier Sæthre.

Skoleåret 2024-2025 vil den nye skolen ha full drift med inntil 190 elever på 8.-10. trinn. Det vil koste rundt 24.000 kroner per år å gå på WANG Ung Follo. Utgiftene ved en ukes treningsleir, som elevene på 10. trinn skal være med på, er inkludert i beløpet.

Opptaksprøve

– Alle søkere får nå innkalling til en generell opptaksprøve med syv fysiske tester/øvelser, som skal gjennomføres i midten av mars, sier Sæthre.

Totaltiden på opptaksprøven vil være cirka to og en halv timer. Søkerne skal deles i grupper på 15 elever i hver. Elevene får én til ti poeng i hver øvelse.

– Elementene i opptaksprøven ligger tilgjengelig på nettsiden vår. Skolens idrettsansvarlig og trenere har ansvar for inntaket, sier Sæthre.

Hun presiserer at balanse mellom kjønnene og sen utvikling hos søkerne blir ivaretatt ved opptaksprøven. Det er profesjonelle trenere som skal foreta en skjønnsvurdering, og det blir minimum 40 prosent av hvert kjønn ved opptaket, ifølge henne.

Idrettsansvarlig

Det kom inn rundt 50 søknader til rektorstillingen og 75 søknader til lærerstillingene på WANG Ung Follo. Skolen har også nylig ansatt en idrettsansvarlig, Tor-Inge Gloppen, som har jobbet på WANG Ung Oslo siden 2018.

– Jeg ser frem til samarbeid med Tor-Inge. Han har god kjennskap og erfaring som han tar med seg til Follo, sier den nyansatte rektoren.

Gloppen vil også fungere som hennes nestleder. Han har idrettsbakgrunn, drevet med kampsport, har master i idrettsvitenskap og har jobbet som trener de siste 20 årene.

Powered by Labrador CMS