VELKOMMEN TIL GOLF: Pål Wirak (t.v.) og Knut Erik Sturm er stolte av anlegget som ble klart på rekordtid. Nå inviterer de alle til å prøve ut fotballgolfbanen på Sofiemyr.

Lagde fotballgolfbane på dugnad – nå brukes den av over 1000 personer i uken

Koronakrisen har ført til mye negativt. Denne historien er stikk motsatt!

Publisert

Det hele startet med at Covid-19-pandemien førte til et nedstengt samfunn. Fotballtreningen var først stengt, men åpnet etter hvert opp med strenge restriksjoner.

– Jeg trener G05-laget, og det vi har sett er at de som ikke er mest ivrige synes det er kjedelig å spille ball i en firkant. Pål og jeg gikk og skravla, og drodlet frem ideen om å lage en bane for fotballgolf, forteller Knut Erik Sturm.

Ballen begynte bokstavelig talt å rulle raskt da ideen kom en lørdag i slutten av april.

– Vi hadde møte på søndag med målebånd. Vi gikk rundt her på treningsfeltet med målebåndet. Deretter tegnet vi banen på en post-it-lapp. Jeg gikk hjem og tegnet det i Powerpoint, før jeg sendte søknaden til klubben, og ba dem sende det hele videre til kommunen.

– Når vi ser hvor sukessfullt det er er blitt, er det nesten skremmende når vi tenker på myldreparken til mange millioner og skateparken til flere millioner. Dette tilbudet er gratis, har knapt kostet en krone, og engasjerer allerede mange flere,

Pål Wirak

Snille hjelpere

Pål Wirak sendte alt over på mandagen, og var ganske hissig på at dette ikke måtte være noe som krevde lang saksbehandling. Derfor fikk vi tommel opp allerede dagen etter.

Onsdag startet ildjsjelene med å samle inn det de trengte for å realisere golfprosjektet.

– Snille hjelpere bidro med masse. En murer har gitt oss alle bøttene som er selve golfhullene. Fra Oppegård golfklubb fikk vi overta gamle flagg med koppeholdere i bånn. En snill snekker lagde fundament til å festet skiltet, som Sport-X lagde for oss. Alt dette ble gjort onsdagen, forteller Pål Wirak.

Fredag 1. mai var banen ferdig.

– Smått imponerende da ideen kom seks dager før, sier Pål Wirak med et smil.

Gratis suksess

Nå kan den driftige duoen konstatere at de har iverksatt en suksess nærmest helt gratis.

– Vi tenkte egentlig mest på våre egne fotballag da vi startet dette prosjektet. Det som er mest hyggelig å se er at det er mange som ikke spiller fotball som er med på fotballgolf. Hit kommer deltagere i alle aldre, sier Pål Wirak.

LIKER FOTBALLGOLF: Venninnene Nathalie Jørgensen, Guro Møller og Andrea Møller har allerede prøvd seg på fotballgolfbanen.

Saken forsetter under bildet! 


Han forteller om familier med både barn, foreldre og besteforeldre som spiller, konkurerer og koser seg.

Banen til Sofiemyr fotballgolf er laget i ytterkanten av det store treningsanlegget mellom klubbhuset og kunstgressbanen. Hullene er laget slik at det ikke vil komme i konflikt med treninger når dette starter opp igjen.

Inviterer kommunen

Ildsjelene stipulerer at mellom 100-150 spiller fotballgolf daglig på Sofiemyr.

– Da er vi oppe i over 1000 personer i løpet av en uke. De bruker i snitt 45-60 minutter på en runde.

Knut Erik Sturm forteller om skoleklasser som har begynt med fotballgolf i gymtimene.

– I løpet av denne uken vil det gå to trinn med elever gjennom fotballgolfbanen vår, sier han.

Reglene i fotballgolf er ganske enkle. Du spiller ut i avmerkede områder, og så handler det enkelt om få ballen i hullet med færrest mulig spark.

– Her kan kommunen hive seg på og være med på suksessen. For eksempel kan det etableres en frisbeegolfbane. Det er mye mer kostbart, men det er ikke oss imot dersom kommunen vil utvide konseptet.

– Nesten skremmende

Pål Wirak og Knut Erik Sturm sier det vil komme litt utgifter til vedlikehold, men de understreker at de ikke har noen kommersielle interesser.

– For oss er det gøy å få i gang folk, og det er fantastisk å se nye ansikter som stadig dukker opp her.

Foreløpig har Sofiemyr fotballgolf laget sin egen Facebook-side, og ildjselene inviterer alle til å bli med både der og på en runde fotballgolf.

– Det viktige er at det er frivilligheten som har skapt dette. Når vi ser hvor sukessfullt det er er blitt, er det nesten skremmende når vi tenker på myldreparken til mange millioner og skateparken til flere millioner. Dette tilbudet er gratis, har knapt kostet en krone, og engasjerer allerede mange flere, sier Pål Wirak.

Duoen er klare på at ideen om fotballgolf trolig ikke hadde kommet dersom Covid-19 ikke hadde angrepet samfunnet vårt.

– Da hadde vi vært opptatt med interkretskvalik, fotballkamper og normale treninger. Derfor kan du trygt si at fotballgolfen har blitt en realitet som følge av koronapandemien, sier Pål Wirak og Knut Erik Sturm.

Slår du Guro?

Mens Oppegård Avis lager intervjuet med fotbalgolf-grunnleggerne kommer fotballjenter på vei til trening.

– Fotballgolf er utrolig gøy og et veldig fint alternativ til normale treninger, sier Guro Møller (16).

Hun har konkurrert mot tvillingsøster Andrea (16) og lagvenninne Nathalie Jørgensen (17).

– Rekorden min er 26 poeng i løpet av en runde. Da var jeg ganske fornøyd, sier Guro og smiler.

Vil du utfordre hennes poengsum? Stikk oppom fotballgolfbanen på Sofiemyr og spark ut!

 

Powered by Labrador CMS