VANN OG AVØP: Ved siden av tennishallen er vann avløp klart. Her vil Kolbotn IL vil etablere et garderobebygg, men kommunedirektøren vil ha brakker.

Vil ha 50 millionersbygg - foreslår brakker

Kolbotn IL vil ha et permanent garderobebygg, men det er ikke det kommunedirektøren foreslår.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er nysgjerrige på hva dette innebærer i praksis, er den første reaksjonen vi får fra daglig leder i Kolbotn IL, Jan Thomas Birkeland, etter at den politiske saken om nye toaletter og garderobeanlegg i forbindelse med Sofiemyr kunstgress ble offentlig i dag. 

Foreslår brakker

Helt siden Toppserielaget til Kolbotn rykket opp til Toppserien har de måttet spille hjemmekampene sine på Grorud. Det er ingen fornøyd med. Årsaken er at det ikke finnes en eneste bane i Nordre Follo som er godkjent for spill i Toppserien. 

Lista over funksjoner som mangler for å spille Toppserie er mange, men det er garderober med dusjer og toaletter som er det mest essensielle. Det har kommunen nå en løsning på, men om det er akkurat det Kolbotn IL ønsker seg er usikkert. 

Kommunedirektøren foreslår en løsning med brakker eller moduler og argumenterer med at vi kun trenger et anlegg for toppfotball i Nordre Follo. En avgjørelse på hvor det skal ligge mener han bør være  grundigere prosess. 

Disse kravene må oppfylles for å spille Toppserie-kamper på Sofiemyr:

  • Førstehjelpsrom
  • Garderober og fasiliteter for begge lag på minimum 50 kvadratmeter hver med tre toaletter, massasjebenk og 20 kvadratmeter dusjrom med minst ni dusjer. Det skal også være et førstehjelpsrom i hver garderobe.
  • Dommergarderobe med konferanserom, to separate avdelinger med omkledningsplass, toalett og dusj.
  • Dopingkontrollrom med egne toaletter til urinprøver.
  • Delegatrom med tilgang til vann og toalett.

Kilde: Nordre Follo kommune

Flere usikkerhetsmomenter

Det er en del usikkerhetsmomenter knyttet til kommunedirektørens forslag. Blant annet varighet og pris. Prosjektet er omfattende ettersom det er ganske mange funksjoner som må på plass. Derfor er det naturlig å spørre om det vil lønne seg med en midlertidig løsning og hvor stor grad av midlertidighet det er snakk om. Birkeland i Kolbotn IL er først og fremst positiv. 

– Vi ser jo at det er muligheter her, så dette ser vi på som positivt, men saken er kompleks og vi har så langt ikke fått mulighet til å se på konsekvensene av totalen her, sier han. 

– Det er et omfattende bygg og jeg tror diskusjonen fremover vil handle om det faktisk vil lønne seg å bruke brakker eller moduler i en periode fremfor å sette det opp som et permanent bygg med en gang, sier Birkeland til Oppegård Avis. 

POSITIV: Jan Thomas Birkeland, daglig leder i Kolbotn IL, stiller seg både positiv og nyskjerrig til kommunens forslag.

40–50 millioner

Kolbotn IL sin løsning til forslag skal ifølge sakspapirene koste 40 til 50 millioner kroner. Det vil ifølge kommunen øke årlige finanskostnader med 5 millioner kroner. Det er ikke noe Henriksen ønsker. 

Powered by Labrador CMS