ANALYSERER: Oppegård Avis-redaktør og håndball-entusiast Anders Nordheim Dahl synes det er vanskelig å tippe noen vinner.

– Derfor vinner de i dag

Oppegård Avis-redaktør og håndballfantast- og spiller Anders Nordheim Dahl gir deg stalltipsene foran dagens lokaloppgjør.

Publisert

Lørdag den 18. november klokken 17.30 braker det løs, og vi får et sjeldens lokaloppgjør i håndballen i kommunen vår. 

Da er det klart for tredjedivisjonsoppgjør mellom Kolbotn og Oppegårds damer i Sofiemyrhallen. Dette blir rasende moro!

Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahl er selv aktiv håndballspiller i Oppegårds herrelag i fjerdedivisjon, og har bakgrunn som trener i Kolbotn IL. Med hjertet i begge lag, er det vanskelig å velge noen favoritt, men vi har bedt kantspilleren og håndballfantasten om å ha en formening om helgens oppgjør. 

Les også: Klart for lokalderby!

– Huff, det er vanskelig, for det er to lag med svært forskjellige kvaliteter det her er snakk om. Det er en sterk vinnerkultur i begge lag, og en sterk håndballtradisjon både i KIL og i OI. Derfor er det vanskelig å spå noe utfall av kampen, sier han. 

NB! Saken fortsetter under bildet!

Erfaring vil telle

GODE VENNER: Selv om de kniver om poengene, er det god stemning mellom lagene foran helgens oppgjør.

Når det gjelder kamparrangør Kolbotn, så tror vår håndball-ekspert at lengre erfaring vil telle mye ute på banen.

– Kolbotn slet i forkant av sesongen med en amputert spillerstall, og de sydde sammen et lag fra tre forskjellige grupperinger før sesongen. Dette har nok også resultatene i sesongen så langt båret litt preg av, men det at Kolbotn ligger lavest på tabellen av de to, betyr ikke at det er et dårligere lag, langt i fra, sier Nordheim Dahl. 

– Kolbotn har blitt mer og mer samspilte utover sesongen, og vi ser konturene av et lag som virkelig begynner å bli bra nå. Samtidig er det også verdt å merke seg at det er forskjell på ambisjonene for de to lagene, men Kolbotn mistet opprinnelig plassen i divisjonen i fjor, og jeg tror at de har alle mulige ønsker om å kjempe med alt de har for å beholde plassen i år, fortsetter han. 

Les også: – Vi skal bite fra oss, Oppegård

På spørsmål om Kolbotns store styrker, er det lagets lengre erfaring som trekkes frem som de største fordelene. 

– Kolbotns lag består av spillere som er eldre og mer erfarne enn det svært unge Oppegård-laget. Denne erfaringen og tyngden bør de flyte på i kampen. Yngre spillere har ofte en tendens til å "miste hodet" lettere enn erfarne spillere, og da gjør man oftere feil. Det er en vesentlig forskjell på å spille aldersbestemt håndball og seniorhåndball, og dette bør Kolbotn vite å utnytte. Jeg tror Kolbotn kan vinne kampen på å være tålmodige, jobbe hjem og satse på et knallhardt forsvar, for jeg tror det vil komme mange kontringer og raske angrep i denne kampen. Dette må stoppes om man skal kunne vinne, sier han.  

NB! Saken fortsetter under bildet!

LOKALOPPGJØR: Det blir knalltøft i Soifiemyrhallen i helgne når Kolbotn og Oppegård barker sammen til ekte, gammeldags lokaloppgjør.

Ungt og lovende

Oppegård-stallen består av unge og sultne spillere med gode resultater fra aldersbestemte klasser. 

– Det er ingen tvil om at det er god flyt i Oppegård, selv om også de har hatt en lang periode med mange skader. Resultatene er bra, men kanskje ikke så bra som jeg hadde forventet foran sesongen. Likevel er det ingen tvil om at det er sterke enkeltspillere og et samlet lag som vet hva de vil og hvor de vil, og de har et sterkt lagapparat som nærmest jobber fulltid for dem. Det er en styrke, sier han. 

– Oppegård ligger jo øverst av de to på tabellen, og skal, normalt sett, vinne denne kampen, men de må ikke ta noe for gitt. Hvis man går ut med for høy selvtillitt fra starten av, kan det lett slå tilbake, og jeg tror ikke at Oppegård skal ta sin høyere plassering som en selvfølge på at de kommer til å vinne kampen, sier han. 

Les også: – Vi skal tvinge Kolbotn ut på løpetur i helgen!

Han tror løpsstyrken blir Oppegårds største fordel denne helgen. 

– Siden Kolbotn er et erfarent og således sterkere lag fysisk, tror jeg Oppegård må satse alt på raske kanter som kan løpe opp og slite ut Kolbotn. Oppegård er kjente for å være sterke på kontringer, og de kan løpe seieren inn om de spurter alt de har og kaster presist til dem som spurter, sier han. 

ANALYSERER: Oppegård Avis-redaktør og håndball-entusiast Anders Nordheim Dahl synes det er vanskelig å tippe noen vinner.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Sesongen i år - og tipping av vinner

Kolbotn ligger på niendeplass, og har spilt syv kamper, hvorav én endte med seier, to med uavgjort og de har tapt fire. Laget har skåret 177 mål og har sluppet inn 202 mål. 

Oppegård ligger på fjerdeplass og har spilt syv kamper, hvorav fem har endt med seier, ingen uavgjort og to har endt med tap. Laget har skåret 210 mål og sluppet inn 193 mål.

Kolbotn har fire poeng, mens Oppegård har ti poeng. 

På spørsmål til slutt om en vinner og et resultat kan tippes, er håndball-redaktøren tvilende, men avgir motvillig et svar til slutt. 

Les også: Klart for lokalderby

– Jeg tror Kolbotn kommer til å kjempe mye, for de har mest å vinne, og det er mye i meg som også ønsker at Kolbotn skal vinne her, for det er alltid noe sympatisk og erkenorsk med at "underdogen" stikker av med poengene. Samtidig er jeg også fryktelig fan av Oppegård-damene og den iveren de har! Huff... Ja, jeg får vel velge. Jeg tror uansett på en jevn og tett kamp med to sultne lag, men tror Oppegård trekker det lengste strået til slutt og vinner 25-22, sier han. 

LOKALOPPGJØR: Det blir knalltøft i Soifiemyrhallen i helgne når Kolbotn og Oppegård barker sammen til ekte, gammeldags lokaloppgjør.

– Og så må jeg også oppfordre folk til å komme til hallen og bli med på håndballfesten. Jeg gleder meg spesielt til å se Oppegård og Kolbotns J06 spille pausekamp. Det blir stas. Ta med flagg, klubbdrakt og trommer, og hei frem dine favoritter, avslutter han. 

 

Powered by Labrador CMS