24 ÅR PÅ SKOLEN: På bildet kan du se Sissel Meinseth sammen med tiendeklassingene på Hellerasten skole. Da Oppegård Avis var innom skolen for en uke siden, kunne vi oppleve Sissels siste time som musikklærer på skolen. Alle foto: Yana Stubberudlien

Takker for 24 år på Hellerasten skole

Musikklærer Sissel Meinseth (62) kunne ha valgt hvilken som helst skole, men har valgt å spre musikkglede hos ungdommene på Hellerasten i 24 år.

Publisert Sist oppdatert

62-åringen har nå gått av med pensjon, men vil bli savnet på Hellerasten skole, ifølge rektoren, elevene og de ansatte.

– Sissel har vært vår solide musikklærer i 24 år på Hellerasten skole, og før det tre år på Fløysbonn skole og to år på Ingieråsen skole. Hun har fått ungdommene til å elske musikkfaget, som har gjort det til det mest populære faget på skolen. Vi kommer til å savne henne, sier rektor Grete Skaug takknemlig.

SISTE DAGEN PÅ SKOLEN: På bildet, som ble tatt onsdag forrige uke, kan du se musikklærer Sissel Meinseth sammen med rektor Grete Skaug.

– Lærere som Sissel er gullverdt. Hun kunne ha valgt hvilken som helst skole, så vi er veldig glad for at Sissel har valgt å jobbe her med våre ungdommer. Hun har vært en fantastisk ressurs for dem og en bra støttespiller for meg og de andre ansatte, sier rådgiver Stine Ytrestøl.

Sissel Meinseth

  • Er 62 år og har bodd på Greverud i mange år, men nå flyttet til Kolbotn.
  • Har jobbet som musikklærer i 24 år på Hellerasten skole, og før det tre år på Fløysbonn skole og først to år på Ingieråsen skole.
  • Har bakgrunn fra masterstudie i musikk og komponering fra USA. Før det var hun ferdig utdannet adjunkt i realfag med matematikk og naturfag.
  • Er også en utøvende musiker med saksofon og fløyte. Hun spilte i Sandvika storband og spiller nå i flere band i Oppegård. Hvert år har hun spilt for ungdom og foreldre i konfirmasjoner i Kolben og tidligere samfunnshuset

Bandsamspill

Meinseth har sørget for at alle elevene på Hellerasten hvert år har lært å spille sammen i band. Hun har også vært primus motor for kultursamlingene ungdomsskolen har hatt flere ganger gjennom skoleåret.

– Da har hele skolen vært samlet i gymsalen med fullt bandutstyr og lydteknikk. Hver eneste ungdom har fått framføre i band flere ganger gjennom de tre årene på skolen, påpeker rektoren.

Hun sier kultursamlingen har vært en populær tradisjon på Hellerasten. Dessverre har den ikke latt seg gjennomføre den siste tiden på grunn av krav om avstand.

Smakebit av konserten

– Sissel er veldig inkluderende som lærer og har alltid vært opptatt av at elevene skal spille for hverandre, men også at de er støttende for hverandre som tilskuere. Selv i pandemiåret har hun øvd med elevene på dette og vært tett på dem, sier rektoren.

Da Oppegård Avis var innom skolen for en uke siden, kunne vi oppleve Sissels siste time som musikklærer. Tiendeklassingene spilte da for hverandre og for Sissel, så lokalavisen fikk en smakebit av konserten, som vanligvis skulle vare i tre timer og fremføres av elevene foran foreldrene og hele skolen i forbindelse med vitnemålsutdelingen.

Trykk på lenken for å se på videoen.

MINIKONSERT: Da Oppegård Avis var innom skolen for en uke siden, kunne vi oppleve Sissels siste time som musikklærer på skolen.

Inspirert mange

Sissel har også bidratt til at ungdom i lokalmiljøet har fått interesse for musikk. Flere elever har gått videre med egen musikkutøvelse og utdanning, ifølge rektoren.

– Sissel har laget sin egen pedagogikk for å få elevene til å mestre bandsamspill på superkort tid. Dette har gitt stor glede for elevene, og musikk har derfor vært et populært fag for ungdommene hos oss, sier Skaug.

SKREV KORT TIL SISSEL: Avgangselevene skrev et takkekort til Sissel.

Roser læreren

– Vi har mye respekt for Sissel. Hun er forståelsesfull, flink og dyktig, og har brukt mye av fritiden sin på oss, sier avgangselevene Jonatan Refsnes (15) og Kristian Gundersen (15).

De sier at i løpet av de tre årene på Hellerasten har de spilt mye i band, også for hele skolen. Femtenåringene har også prøvd å spille på flere ulike instrumenter, men piano har falt best i smak, ifølge dem.

TAKKER: Avgangselevene Jonatan Refsnes (15) og Kristian Gundersen (15) roser musikklæreren og takker henne for innsatsen.

Stortrivdes på skolen

– Jeg har stortrivdes med å jobbe på skolen. Man får en enorm glede som lærer når man ser at man tenner gnisten i noen, så dette har vært en ren glede for meg i alle disse årene, sier Meinseth, som nylig har flyttet fra Greverud til Kolbotn.

62-åringen påpeker også at samarbeidet med andre faglærere på skolen har vært viktig for henne.

– Mitt mantra er å gjøre hverandre gode. Jeg er derfor veldig opptatt av teamarbeid og har samarbeidet med andre faglærere. Dette har ført til flere kreative innslag, blant annet rap på nynorsk, sier hun.

Går i dybden på flere instrumenter

Videre forklarer musikklæreren at hver klasse på skolen er delt i to band. For hver gang bandene starter med en ny melodi, får elevene selv velge hva de vil spille, slik at det de jobber med betyr noe for dem. De må også prøve seg på et nytt instrument hver gang.

– Ved å gå i dybden på flere instrumenter blir elevene i stand til å høre all form for musikk på en ny måte. Det gjør at de også klarer å skille de ulike stilartene fra middelalderen og frem til nå, men også til å bedømme kvaliteten på musikken og på den måten bli bedre kjent med seg selv, sier Meinseth.

FLERE INSTRUMENTER: Alle elevene må spille i band og de må prøve seg på flere ulike instrumenter.

Ny musikklærer på plass

– På vegne av hele skolen ønsker vi Sissel lykke til videre med å få mer egentid som musiker, og med hennes store ønske om å få tid til å komponere, sier rektor Grete Skaug.

Videre sier hun at arven etter Sissel er sikret og i trygge hender. Det var ni kandidater som var innkalt til intervju i forbindelse med den ledige stillingen som musikklærer ved skolen. Det er stor verdi for oss å ha en god musikklærer på skolen.

– Fra neste skoleår har vi ansatt en ny musikklærer, Rudi Leo J. Johansen, som også vil undervise i matematikk. Både han og Sissel har realfag og musikk til felles. Rudi Leo er også en utøvende musiker og har nylig flyttet fra Oslo til Myrvoll. Han og Sissel har allerede hatt ei samarbeidsøkt med overføring, men selvfølgelig skal han få sette sitt preg på musikkfaget for ungdommen vår, sier Skaug.

Powered by Labrador CMS