SKAPER DEBATT: Utbygging av Trelasttomta og Skogåsen skaper debatt.
SKAPER DEBATT: Utbygging av Trelasttomta og Skogåsen skaper debatt.

Om å bry seg

Det er viktig at vi bryr oss om vårt nærmiljø. Når vi mener at noen eller noe gjør ting som forringer det, så må vi si fra.

Publisert

Gratulerer med ny bolig Ivar Egge! Du begynner ditt leserinnlegg med at du ikke er betalt av JM Norge. Det er sikkert sant, men ettersom du selv har en sterk interesse av utbyggingen i og med at du nå har orkesterplass til byggingen av din nye bolig, så er det jo ikke til å undres over at du ser på de problemene dette medfører for nærmiljøet med rosa briller. Det kan være vanskelig å akseptere at dine naboer er så i mot det som er din drøm, men slik er det altså.

Ditt forsøk på hersketeknikk ved å si at "Noen må bare klage" er ikke sjarmerende. Man kjenner andre på seg selv er min erfaring.....  Jeg for min del pleier å si i fra til den det gjelder eller den som har myndighet til å gjøre noe med ting. Når det gjelder utbyggingen på Skogsåsen, har dette ikke vært tilstrekkelig til tross for til sammen flere meter med mail og mange telefoner.

Lang historie

Historien vedrørende utbyggingen av Skogsåsen har en lang. En historie som viser at innbyggerne ikke blir hørt og at det utbygger sier, ikke stemmer. Det var et informasjonsmøte for en tid tilbake der planene ble presentert. Blant annet skulle trelasttomta bli bygget ut før resten av Skogsåsen og leilighetene der skulle bli solgt først. De skulle ta hensyn til oss som bodde i området.  Det er ikke opplevelsen vi har vi som bor her. Ivar Egge sier at reguleringsplanen er hugget i stein - ja jammen er det ikke stein det legges opp til.

I høringsrunden var det en ganske så tydelig beskjed til politikerne. Bygg gjerne ut Trelasttomta, men  la oss beholde hundremeterskogen vår - den siste i området.  Fasiten viser at vi ikke hørt hverken helt eller delvis. Det er viktig at politikerne faktisk hører på innbyggerne ellers blir det en avstand som bare øker og politikerforrakten setter inn. Jeg vet at du politiker "bare" er "naboen", men jobben din er faktisk å lytte til denne naboen som har stemt deg inn.

Støy

Å velge å legge et steinknuseranlegg omtrent midt i et boligfelt er ikke å ta hensyn. Dessverre er det gitt tillatelse til dette og det skal være av "miljømessige hensyn". Det er det ikke, for støy er også miljøforurensning og selv om du Ivar Egge ikke har problemer med det, så synes jeg synd på de som har hatt foreldrepermisjonen sin i 30 varmegrader midt i denne støyen. Det er faktisk svært kort til nærmeste anlegg som kan knuse stein i et område som ikke sjenerer. Det er motorvei det meste av veien og jeg mistenker derfor at det ikke er miljø som er årsaken, men økonomi. Penger noen sparer på bekostning av oss som bor der. Du Ivar Egge mener at vi bor omtrent like langt fra utbyggingsområdet. I meter er det sikkert slik du sier, men du har flere hus og til og med en skogteig mellom deg og utbyggingsområdet. Vi har ingen slike hindringer for støy og lys mellom oss og den og det er folk som bor enda nærmere enn oss.

 

Lys

Mulig du bare får en lysstripe inn i stua di når flomlyset er på - hos oss kan vi lese avisen i det.  Ivar Egge, det er mulig du legger deg tidlig, men her i huset er vi oppe senere enn til klokke 17. Og hvis dette miljøet var så viktig (ref steinknuserverk), hvorfor slår de ikke av lyset når det ikke er i bruk?

 

Informasjon om utbyggingen

På informasjonsmøtet var JM Norge svært klare på at de først skulle bygge ut og selge leilighetene på Trelasttomta. Det gjorde at flere enn jeg tenkte at det kanskje vil ta litt tid og at vi kan få en mulighet til å påvirke slik at vi ikke mister det som har verdi for oss. Dette var ikke til å stole på. Så vidt jeg har observert er det ikke en eneste ferdig bolig på trelasttomta, men det har reist seg flere bygninger på den andre siden av åsen.

Det er veldig fint å få varsel om støyende arbeider, men vi har nå fått varsler for noen måneder av gangen i over ett år. Vi har ikke kunnet planlegge noe sosialt eller uteaktivitet på egen eiendom i lang tid da vi er nødt til å snakke svært høyt til hverandre for å bli hørt. Treåringen i meg får lyst til å sette opp en støykilde utenfor huset til hver enkelt av de ansvarlige for å se om de finner det helt greit. MEN slikt gjør man jo ikke - eller? "Noen" gjør jo dette mot oss.

Merkede stier

At du ikke liker å gå i skogen, men foretrekker asfalt er helt greit Ivar Egge. Da er det jo flott at du skal flytte til asfaltjungelen de nå etablerer på Skogsåsen - i følge utbygger med gatelys og greier. Jeg foretrekker hodelykt i stedet for gatelykt når jeg går tur i mørket. For en del av oss andre har det verdi å kunne gå i skogen og som du selv sier byggearbeidene pågår jo ikke hele tiden. Det er tider av døgnet det faktisk er fred å få - og jeg og kroppen min liker faktisk å gå i ulendt terreng! OG selvsagt bruker jeg mange av turstiene i området - hver dag flere ganger om dagen. Når jeg får muligheten til det velger jeg sti fremfor asfalt på turen fra Myrvoll stasjon og hjem har mange ganger gått på den merkede turstien. Dessuten er det faktisk et viktig prinsipp at de merkede stiene skal bli opprettholdt, selv om "noen" har fått lov til å drive byggearbeider ovenfor den i et par-tre år.

 PS! Det er ikke lagt opp til at man skal ha bil i de nye boligene, så den kan du selge med en gang. Vi andre bruker beina så mye vi kan, men har foreløpig fått lov til å beholde bilen så vi har den når vi trenger den. Vi har sågar krav om å ha flere unike biloppstillingsplasser på eiendommene våre i henhold til reguleringsplanen for Sofiemyråsen 1.

Jeg kommer til å fortsette å bry meg om mitt nærmiljø og si i fra når jeg ser at utviklingen går i gal retning selv om Ivar Egge mener det er "at noen bare må klage"  bare fordi jeg mener noe annet en ham.  Vi som har flyttet hit, valgte dette området for sine kvaliteter som for eksempel nærhet til natur og stillhet. Det er synd at noen har fått tillatelse til å ødelegge disse og til alt overmål går over grensene for det de faktisk har fått tillatelse, til som er mye mer det de fleste av oss faktisk har ønsket.

Powered by Labrador CMS