– BRUK HELLER BARK ELLER SAGFLIS: – Her burde kommunen bruke naturmaterialer som bark og sagflis istedenfor de oljete asfaltmassene, sier Tore Bratlien.

– De ødela naturstien

Tore Bratlien reagerer på måten kommunen har anlagt snarveien fra Jotunveien til Ødegården.

Publisert

– Kommunen har ødelagt den flotte naturstien vår. Nå er den dekket med tykt lag av klebrig oljegrus, sier Bratlien (60), som bor på Sofiemyr.

Han reagerer på at kommunen har brukt knust asfalt for å lage en snarvei i et populært skogsområde.

– Asfaltmassen passer ikke inn i dette miljøet. Dette ser fullstendig malplassert ut! Hvor i huleste er ingeniørene som velger en slik billig-løsning, og kanskje helt ulovlig type masse lagt utover på skogsstien, hvor hundepoter og sko blir helt tilgriset av oljemassen, utbryter han.

– Stygt

Silje Hammer (31), som bor i området, reagerer også på løsningen kommunen har valgt.

– Det må nok finnes bedre løsninger for skogsområder enn bruk av knust asfalt. Det ser nå stygt ut. Det er trist at den fine naturstien vår har blitt ødelagt, sier 31-åringen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

LIKER IKKE ASFALTMASSER I SKOGEN: – Det ser stygt ut nå, sier Silje Hammer (31). Her er hun sammen med sønnen Linus (2).

 

Ikke fullt så kritisk

Leder for Forum for miljø og friluftsliv i Oppegård, Harald Lundstedt (70), som også bor på Sofiemyr, er ikke fullt så kritisk til tiltaket.

– Jeg går turer her hver eneste dag. Stien så nok bedre ut tidligere enn nå. Jeg er helt enig i at det ser brutalt ut med oljete asfaltmassene i skogen, men etter hvert vil det bli et hardt dekke her. Det positive ved dette er at kommunen legger opp til flerbruk, slik at snarveien kan brukes av syklister, barnevogn- og rullestolbrukere, sier Lundstedt.

PS! Saken fortsetter under bildet!

PÅ TUR: Harald Lundstedt.

 

 

– Skarpe skom kniver

SLIK SER DET UT: Hva synes du? Send gjerne et innlegg til debatt@oavis.no!

Det er ikke bare asfaltmassene som har satt sinne i kok hos Tore Bratlien. Han pleier å gå lufteturer med hunden hver dag. Forrige uke oppdaget han et nytt funn i nærområdet.

– Litt lenger bort i skogen, der hvor det gamle anlegget til hoppbakken Trulseren sto, har kommunen «ryddet bort» gammelt jernskrap. Det er veldig bra at de har kuttet et tjuetalls stålstolper, men de har etterlatt livsfarlige stolperester som stikker over bakken, skarpe som kniver, sier 60-åringen.

Han sier det var en skrekk- og- gru-oppdagelse kvalifisert til en anmeldelse. Bratlien påpeker at i tillegg til hundeeierne brukes skogsområdet av mange barn. Kommunens største borettslag og Ødegården barnehage ligger like ved.

– Snart kommer snøen forhåpentligvis, og det gjør ikke saken bedre med tanke på hva som skjuler seg rett under overflaten, sier han.

60-åringen varslet virksomhetslederen i barnehagen og kontaktet kommunen forrige fredag. Han passet også på at kommunen sperret området med sperrebånd samme dag.

– Blir bedre etter hvert

Virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten, sier at bruk av knust asfalt til å lage snarveien gjennom et skogsområde er helt lovlig.

– Jeg skjønner at akkurat nå markerer stien seg tydelig i terrenget og ser kanskje ikke så bra ut, men etter hvert kommer den oljete asfaltmassen til å sette seg og danne et fast dekke med tilgrodde kanter, sier Tomten.

Hun påpeker at kommunen jobber nå med å lage flere nye snarveier.

– Snarveien fra Jotunveien til Ødegården er regulert til turvei. Her har vi lov til å anlegge en bredere vei enn en vanlig tursti. Når asfaltmassene setter seg, vil veien egne seg godt for syklister, rullestolbrukere og barnevogner.

Når det gjelder rester av skarpe stålstenger ved den gamle hoppbakken, legger kommunen seg flat.

– Vi beklager dette. Prosjektet ble satt på vent fordi alt mannskap måtte ut og strø de glatte veiene, men før helgen skal alle spisse metallstenger være fjernet, lover Tomten.

Powered by Labrador CMS