ALTERNATIV TRENING: Det må tenkes annerledes rundt trneing når svømmehallen er stengt.

Ønsker seg tilbake i vannet

Fredag 24. april sendte Kolbotn IL svømmegruppe, sammen med Nordre Follo Idrettsråd, inn et forslag til kommuneoverlegen på hvordan svømmehallen kan gjenåpnes for trening igjen.

Det har vært lang tid uten trening for Kolbotn-svømmerne. Forrige uke fikk de i gang landtrening, men foreløpig får de ikke være der de hører hjemme, nemlig i svømmehallen. Nå har Kolbotn IL svømmegruppe, sammen med Nordre Follo idrettsråd, sendt forslag til hvordan svømmehallen kan gjenåpnes for trening igjen. 

– Vi har allerede tatt frem et sett med regler for svømmehallen. Blant annet at man holder avstand og svømmer for eksempel bare én i hver bane. Når det gjelder selve bassenget er det gjort research på at viruset ikke smitter på grunn av kloret, sier Rune Årnes.

VENTER PÅ VANN: Rune Årnes i svømmegruppa håper konkurransesvømmerne snart kan få komme i vannet igjen.

Årnes, som sitter i styret i svømmegruppa, jobber aktivt med å i hvert fall få konkurransesvømmerne tilbake i vannet. 

 – Konkurransesvømmerne burde få lov å komme i gang, og det vi har foreslått i idrettsrådet, som ligger i planen, er at bare konkurransesvømmerne skal få lov å trene, så vi holder det trygt, sier Årnes. 

Vurderes hos kommuneoverlegen

Leder i idrettsrådet, Nina Vøllestad, sier det er gjort en solid jobb med utarbeidelsen av regler.

– Vi sendte forslaget over til kommunen, og deres første vurdering var at dette var interessant og godt arbeid fra idrettsklubbens side. Det ligger nå til vurdering hos kommuneoverlegen, sier Vøllestad. 

SOLID: Nina Vøllestad synes regelverket utarbeidet for svømmerne er godt gjennomtenkt.

Målet er å få på plass retningslinjer som ikke er tilstede ennå, da Norges svømmeforbund hittil ikke har utarbeidet noe nasjonale regler, slik mange andre særforbund har gjort. 

– Da vi laget dette var det ingen nasjonale retningslinjer, så vi er tidlig ute og det er solid arbeid som er gjort, kanskje vi kan være foregangspersoner denne gangen, sier Vøllestad. 

Kontroll

Det viktigste å få på plass er tiltak rundt dusjing, håndtak som skal berøres og lignende. 

– Utfordringen er garderober og dusjene, og håndtakene man skal igjennom. Der har vi foreslått at dørene er åpne, og at man desinfiserer mellom de som trener de forskjellige passene. At vi har én vei inn, og én vei ut, at vi skifter på et bestemt sted, og dusjer hjemme før man kommer, sier Årnes. 

Når forslaget blir vurdert og de får et endelig svar, er usikkert, men både Årnes og Vøllestad håper det ikke tar for lang tid

– Vi mener det skal være mulig å holde reglene, og vi har opplevd veldig positiv mottakelse så langt. Det kan hende det er ting vi har oversett som de ser at gjør det vanskelig, men da får vi ta det derfra, sier Vøllestad. 

Fisk på land

Foreløpig må svømmerne nøye seg med "tørr-trening", og det gjøres for tiden på Sofiemyr stadion. 

–  Vi har vært så heldige at vi kan starte litt tidlig på idrettsplassen, før noen av de faste treningen til friidrett og fotball starter. Mange var veldig klare for å begynne å trene igjen, disse svømmerne er jo vant til å trene mye, sier Anders Dahl-Hilstad, som har hatt ansvar for treningene på land.

AVSTAND: Det holdes god avstand på treningene for å overholde reglene.

Behovet for hjelp fra foreldrene har vært stor, for å kunne overholde reglene, men det har vært mye hjelp å få, ifølge Dahl-Hilstad. 

– Vi har hatt to treninger nå, og første gangen var det veldig gjennsynsglede. Det var veldig mange som var veldig glad for å se hverandre, da er det desto viktigere at vi voksne passer på at de holder avstanden. Det er det som er den virkelig store jobben til hjelpetrenerne, eller foreldrene som er der, at vi overholder smittevernrådene fra FHI, sier Dahl-Hilstad. 

Powered by Labrador CMS