HAR VÆRT STENGT I LANG TID: Tettingsarbeidene ved den utvendige trappen på Kolbotn torg har vært til ulempe for mange som ferdes på torget, spesielt ved de store arrangementene.

– Slett arbeid

Michael Blümlein (74) reagerer på anleggsarbeidene med trappen ved Kolbotn torg.

Publisert

– Nå har de igjen fjernet vegetasjonen og jordmassene for å tette vannlekkasjen. Utførelsen av membranen er lite profesjonelt og akkurat som i 2009 da de jobbet med det samme her. Peab AS har engasjert igjen et anleggsgartnerfirma til å utføre jobben istedenfor et firma som er spesialisert på slike arbeider, sier Blümlein.

50 år som kontrollør

ERFAREN KONTROLLØR: Michael Blümlein har erfaring som byggeteknisk konsulent og kontrollør i 50 år.

74-åringen, som bor i Edvard Griegs vei, har erfaring som byggeteknisk konsulent og kontrollør i 50 år. «Yrkesskaden» hans går ut på at han ikke kan gå forbi en byggeplass uten å se på byggearbeidene. Kolbotn torg falt derfor naturlig under hans lupe.

Allerede i torgets byggeperiode reagerte Blümlein på utførelsen av membranen.

– Siden bygget ble ferdigstilt har det stadig vekk oppstått vannlekkasjer, grunnet mangelfull utført membran.

Les også: Så mye kloakk lekket ut fra Kolben

STÅR ÅPENT: Lekkasjen ble funnet under dette partiet av trappen.

Gjentatte lekkasjer

Entreprenøren utførte ikke arbeidene fagmessig, noe som er grunnen til gjentatte lekkasjer på samme sted, mener Blümlein. Da den siste vannlekkasjen oppsto og det ene av de to trappeløpene ble stengt i desember i fjor, kontaktet han ledelsen ved Kolbotn torg igjen. Blümlein skrev en e-post hvor han anbefalte å se nærmere på utførelsen av membranen og tettingsarbeidene. Henvendelsen hans har ikke blitt besvart av senterlederen ennå.

– Jeg anbefalte å trekke inn fagfolk og ikke anleggsgartnere, og velge løsningen med primer på betong samt membran med to lag, helklebet i asfalt. Det er den eneste løsningen som fungerer på lang sikt, sier Blümlein.

Fant siste lekkasjen

– Vi er glade for at Peab AS har lykkes i å utbedre vannlekkasjen og ser nå frem til at trappen kan åpnes igjen, sier senterleder Marianne Thoresen-Larsen.

Utover dette vil hun ikke kommentere saken, men henviser til svaret fra Knut Solberg i Peab. «Vi har på fredag klart å finne den siste lekkasjen, ser det ut til. Det har ikke kommet inn vann selv etter det heftige regnværet som har vært. Det ser da ut til at flere års arbeid er ferdig. Dette har kostet mye penger og tid», skriver han til senterlederen.

Han skriver videre: «Vi har hatt to polske gartnere og altmuligmenn ute hos dere. To særdeles dyktige folk som har gjort alt muskelarbeidet. Tekkingen med papp er utført av Isotak Bygg AS».

Solberg skriver også at det har blitt knekt to heller i trappen. De nye hellene må bestilles fra Kina. I mellomtiden skal de ødelagte hellene monteres på plass.

Powered by Labrador CMS