ENGASJERTE UNGDOMMER: Foran fra venstre til høyre: Christine Hole Svenningsen (18), Celine Bromark (19), Lisa Dybsjord (18), Emilie Hauglum (18) og Oline Kihlman (19). Bak fra venstre til høyre: Julie Abelsted (18) og Anna Sofie Dietrichson (18).
ENGASJERTE UNGDOMMER: Foran fra venstre til høyre: Christine Hole Svenningsen (18), Celine Bromark (19), Lisa Dybsjord (18), Emilie Hauglum (18) og Oline Kihlman (19). Bak fra venstre til høyre: Julie Abelsted (18) og Anna Sofie Dietrichson (18).

Oppegård-russen samlet inn over 100.000 kroner til kreftsaken

Russen ved Roald Amundsen videregående skole leverte virkelig et krafttak mot kreft.

Publisert

Russen ved Roald Amundsen videregående skole samlet inn 101.840 kroner kroner til kreftsaken da årets Krafttak mot kreft ble gjennomført i Oppegård kommune mandag denne uken.

De fikk inn mest penger på bøssene, men det ble også registrert gode beløp på Vipps, SMS og via digital innsamling.

– Dette er veldig gledelige tall for oss, og det er fortsatt mulig å gi bidrag både på Vipps, SMS og på digital innsamling (les mer i faktaboksen), sier rådgiver i Kreftforeningen, Ruth Ida Andreassen.

   Slik kan du bidra:

  • Du kan bruke Vipps: Klikk «Kjøp og betal» og send ditt beløp til nummer 431017.
  • Den digitale innsamlingen via skolens hjemmeside er åpen frem til 17. mars.
  • Du kan sende SMS: Send kodeord GAVE til 2277. Da gir du 200 kroner, som blir belastet telefonregningen din.
  • Du kan også sette inn penger til kontonummer 1503.07.66056.
  • Les mer på Kreftforeningen.no

Det har blitt samlet inn 5280 kroner via skolens hjemmeside per klokken 14:00 i dag. Donasjonene har variert fra 25 til 2500 kroner, og det er Attentus Eiendomsmegling Kolbotn som har bidratt med det største beløpet hittil.

Etter Nadderud-russen

For ett år siden klarte Oppegård-russen å slå rekorden ved å samle inn 152.260 kroner. Dette var nesten en dobling av forrige resultat og førte dem inn på en fjerdeplass av alle skolene i hele Oslo og Akershus.

Ruth Ida Andreassen i Kreftforeningen sier at årets resultater for Oslo og Akershus ikke er klare ennå.

– Vi har ikke den fulle oversikten over den totale innsamlingen ennå. Innsamlingen varer uken ut, men de foreløpige tallene viser at Oppegård-russen ligger godt an, sier hun.

Det er foreløpig Nadderud-russen i Bærum som ligger på toppen av årets innsamlingsliste for kreftsaken med sine 119.568 kroner.

Eikeli-russen med sine 83.925 kroner ligger på tredje plass etter Oppegård. Deretter kommer russen i Ås med 65 726 kroner, Ski-russen med 61.705 kroner og Nes-russen med 61.476 kroner.

Veldig stolt over russen i Oppegård

– Vi er veldig stolt over russen i Oppegård som har samlet inn over 100.000 kroner. Russen er utrolig viktig for Kreftforeningen, og vi er takknemlig for at russen stiller opp på denne viktige aksjonen, sier distriktssjef i Kreftforeningen, David Hemmingsen, og takker ungdommene for engasjementet deres.

Han sier Kreftforeningen er helt avhengig av slikt engasjement rundt aksjonen, og for at de skal nå målet.

45 millioner kroner som mål

Oppegård Avis har tidligere skrevet at i år er målet 45 millioner kroner som skal gå til forskning på kreftformer med lav overlevelse.

Midlene skal dermed bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

I dag overlever syv av ti nordmenn kreft, men bak statistikken til Kreftforeningen skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever.

Les også: – Støtt kreftsaken!