VETERAN: Espen Branden (42) spiller Gepetto i Marianne Mørks oppsetning av Pinocchio, og har vært en del av Marianne Mørks barne og ungdomsteater i 21 år.

Jubilanten briljerer med Pinocciho

Marianne Mørks barne og ungdomsteater feirer 25 år i år med en storslagen Pinocchio-forestilling i Rådhusteateret i Ski . Oppegårds teater-førstedame leverer en solid forestilling av den gamle klassikeren.

Publisert

Premieren på jublieumsforestillingen, Pinocchio, i Ski Rådhusteater torsdag 24. august, var et fyrverkeri av en forestilling. Marianne Mørk og ensemblet hennes har ikke spart på kruttet i 25-årsfeiringen av seg selv.

Les også: Amanda til Espen og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen

Forestillingen er profesjonell til fingerspissene, til tross for et ørlite problem med lyden i de første minuttene. Det var raskt glemt for Mimi, teatersjefen spilt av Maren Victoria Thingnæs, lot seg ikke affisere og fortsatte til alt var på plass igjen.

PS! saken fortsetter under bildet!

 

TEATER I TEATER: Teatersjefen Mimi, spilles av Maren Victoria Thingnæs, er her flankert av sin egen teatergruppe i forestillingen..

Viktig budskap

I Pinocchio følger vi den lille tredukken, hvis høyeste ønske er å bli en ordentlig, gutt gjennom en moralsk reise.  Marianne Mørk synes moralen i forestillingen er ekstra passende i den tiden vi lever i i dag,

MORALSK FORESTILLING: Maren Victoria Thingnæs (f.v), Espen Branden, Marianne Mørk og Arjan Nilsen slår et slag for samvittighet og moral, med forestillingen Pinocchio..

– Budskapet er viktig i tiden. I disse valgdager er det nok mange som har hatt lang nese, sier Mørk. 

Les også: Høst er best - med ultralokal kunstfest!

Og budskapet leveres i en moderne drakt. Det er ikke spart på virkemidlene og ved bruk av film, oppdatert musikk og kostymer, som er så gjennomførte at det like så godt kunne vært sett på et av de store norske teatrene, geleider skuespillerne oss støtt gjennom Pinocchios reise.

Lang fartstid

Og for en reise. Det er dukketeater, den slu reven og katten som lurer Pinocchio, skumle Lekeland og til slutt gjenforeningen med far, Gepetto, spilt av Espen Branden. 

Espen Branden (42) er forøvrig den skuespilleren med lengst fartstid i Marianne Mørks teatergruppe. Hele 21 år har Branden, som bor på Sofiemyr, fremmet teaterglede sammen med Marianne Mørk.

VETERAN: Espen Branden (42) spiller Gepetto i Marianne Mørks oppsetning av Pinocchio, og har vært en del av Marianne Mørks barne og ungdomsteater i 21 år..

– Det er en fantastisk forestilling. Det er gøy å være en gammel mann og se hvor mange flinke barn og unge som blomstrer i Follo, sier Branden.   

Sømløst utført

Til tross for at dette er en amatørteatergruppe, bærer forestillingen preg av å være svært profesjonell. Arjan Nilsen er troverdig i rollen som den naive Pinocchio, og han er flankert av dyktige medspillere hele veien. Koreografi og sceneskifter er så sømløst utført at man glemmer at man sitter i Ski Rådhusteater, med lokale krefter i sving. 

I tillegg til sterke skuespillerprestasjoner er det nydelig å oppleve hvordan musikken, skrevet av Mørks avdøde mann, Frode Thingnæs,  har fått en ny drakt av Magnus Thingnæs. 

Forestillingen spilles i Rådhusteateret i Ski til og med 3. september. Dersom du ikke har vært der enda, er det på tide å ta turen. Sjeldent får man oppleve slik kvalitet på lokale scener.  

PS! Se videosnutt fra forestillignen øverst i saken!

Powered by Labrador CMS