PÅSKE: Store, små og firbente på tur.

Turtips til langfredag

Her kommer to ultralokale tips til hvor du kan spise kvikklunsj og appelsin på tur i Oppegård langfredag. Uten Ski!

Publisert

PS: Denne saken ble først publisert i påsken 2023, men god hermetikk kan serveres på nytt, sa en gang en klok mann. 

Ingenting er mer påske enn en tur med kvikklunsj og appelsin, men man må ikke på fjellet for å få påskestemning. Oppegård kryr av turperler. Her kommer to tips.

Kjerringnebba

HER KAN DU STARTE:

Kjerringnebba er en halvøy i Gjersjøen og et flott turmål med unik utsyn mot Gjersjøen. Fra parkeringsplassen, for eksempel ved Ingierkollen, følger man grusveien ned mot Gjersjøen. Det er mange veier til rom, men man kan for eksempel starte ved Ingierkollen eller ved å ta utgangspunkt i Ingierveien og gå ned Vassbonnveien hvor man finner fler stier inn i skogen. Langs Gjersjøen følger man blåmerket sti. Det er merket med blåmerking hele runden. Det er flere fine rasteplasser og badesteder på turen. For å komme over til øya Kjerringnebba går du over en bru av plank. Øya er 450m lang, og terrenget er kupert. Innsjekkingspunktet ligger ytterst på øya. På vei tilbake etter at man har vært på øya, fortsetter man rundt odden og blåmerket sti leder deg gjennom skogen. Når man nærmer seg parkering, kommer man inn på stien man gikk på helt i starten. Turen er ca. 4,7 km. Selv om turen ikke er så lang, kan det være utfordrende partier fordi terrenget er kupert med store steiner langs sjøen.

FINT I SKOGEN: Det kan være fint i skogen uten ski på vinteren også

Branntårnet på Grønliåsen

Dette har blitt en klassiker, men forsatt verdt å nevne som en påsketur. Turen starter fra parkeringsplassen ved Sofiemyr stadion/klubbhuset til Kolbotn IL. Gå over broa mot Føysbonn gård inn på Fløysbonnveien. Ved ITAB tar du til venstre og passerer PurePadel før du går inn i skogen.

SNØ OG IS: Husk at det kan være svært varierende forhold i skogen i disse dager.

Her skal du finne startskiltet for Oldtidsveien. Følg stien/Oldtidsveien nordover. Du kommer snart til Kongebordet som består av to store heller var trolig en rasteplass tilbake på 1500-tallet. Kongebordet er beskrevet allerede i 1594. Det sies at Karl VII rastet på stedet og at det ga stedet navnet. Etterhvert ser du et skilt opp til venstre mot Branntårnet. Branntårnet som står der idag er bygget opp på nytt, etter at det originale branntårnet ble kontrollert nedbrent en gang på 60-tallet av brannvesenet. I gamle dager var dette tårnet bemannet om sommeren, for å varsle skogbrann på et tidlig tidspunkt. Her kan du lese mer om branntårnets historie. Selvom det kan være lett å stoppe her, er det et godt tips å fortsette litt til. De beste naturlige utsiktspunktene finner du nemlig litt lenger nord. Har du god tid, anbefaler vi å forsette enda lenger til man kommer til Prinsdal. Da kan man stikke innom Prinsdal gård og følge kongeveien tilbake til Ødegården og klubbhuset til Kolbotn IL.

ATTRAKSJON: Branntårnet har blitt et landemerke og en ny attraksjon i kommunen vår. Bildet er tatt mens tårnet ble bygd.
Powered by Labrador CMS