TESTET: Unge musikanter testet mandag kveld at ballene fikk god fart i løypa. 17. mai er det ballrace på Greverud.
TESTET: Unge musikanter testet mandag kveld at ballene fikk god fart i løypa. 17. mai er det ballrace på Greverud.

Skolekorpset forbereder 17. mai-fest med ballrace

Koronakrisen gjorde at de mistet nødvendige inntekter. Da tenkte Oppegård skolemusikkorps kreativt. Nå kan du være med i ballrace 17. mai.

Publisert

Korpsene i lokalmiljøet skulle hatt gode inntekter fra både loppemarked og salgsboder på 17. mai. Feiringen av nasjonaldagen søndag ble svært amputert på grunn av Covid-19, men ildsjeler i Oppegård skolemusikkorps nektet å sitte stille og se at våren ble totalt uten inntekter.

– Vi så på alternative inntektskilder. I stedet for bare å be folk vippse penger til korpset, ønsket vi å lage et arrangement alle kan være med på selv om de ikke er

fysisk til stede, sier Cecilie Holm.

2000 baller

Slik deltar du:

  • Pris pr lodd er 100 kroner
  • Betales med Vipps til korpsets konto 10382.
  • Merk innbetalingen med 17. mai og ditt mobilnummer, så bekrefter korpset tilbake hvilket nummer på ballen du får.
  • 1. premie: Universal gavekort verdi 10.000 kroner, pluss minikonsert av ungdomsgruppa hjemme hos seg på 17. mai.
  • Loddsalget stenger 16. mai. Tidligere dersom alle 2000 ballene selges.

Mandag kveld var flere på plass for å teste ut det som blir et skikkelig ballrace på 17. mai.

– Vi har 2.000 baller, som skal slippes ned gangstien ved Greverud skole, start ved gangbrua over Skiveien og mål ved gangbrua over bekken. Det er fellesstart, og den første ballen som ruller over målstreken vinner hovedpremien, forteller Holm.

Oppegård skolemusikkorps inviterer derfor alle til å støtte korpset med å kjøpe baller i racet. Én ball koster 100 kroner, og kommer din ball først i mål vinner du en premie på hele 10.000 kroner.

– Konkurransen vår er inspirert av hvordan de gjorde det i NRK-programmet «Alle mot én». I en konkurranse på Lillehammer slapp Selda Ekiz ut 9000 baller for deretter å se hvor mange som kom i mål. Vi tenkte å gjøre det samme, men hvor vi selger nummer på ballene. Det samme er gjort i både New Zealand og USA, hvor de har slike «Great Ball Race».

Vinn korpskonsert

SAMLER SAMMEN: Cecilie Holm er ildsjel og en av hjernene bak ballracet til inntekt for Oppegård skolemusikkorps.
SAMLER SAMMEN: Cecilie Holm er ildsjel og en av hjernene bak ballracet til inntekt for Oppegård skolemusikkorps.

Flere har vært bekymret for at plastballene skal havne i bekken, eller bli liggende igjen i naturen. Cecilie Holm forsikrer at dette ikke vil skje.

– Nei, vi skal samle sammen alle ballene for gjenbruk senere år. Vi tror dette vil være en populær konkurranse å gjenta.

Ballracet 17. mai skjer kl 12 før korpset skal videre for å spille på Greverud sykehjem. Er du så heldig at du vinner førstepremien, får du også ungdomsgruppa til Oppegård skolemusikkorps på musikalsk visitt etterpå. Dette forutsetter at du bor i Nordre Follo.

Cecilie Holm sier ballracet ikke vil være åpent for publikum på grunn av smittevernshensyn, men det spennede ballracet 17. mai kan du følge via Facebook-sidene til Oppegård skolemusikkorps.

Powered by Labrador CMS