SP-POLITIKER: Hilde Widerberg er lokalpolitiker for Senterpariet og medlem av 17. mai-komiteen i Nordre Follo.
SP-POLITIKER: Hilde Widerberg er lokalpolitiker for Senterpariet og medlem av 17. mai-komiteen i Nordre Follo.

Tørk krokodilletårene og fei for egen dør!

– Jeg skjønner at samarbeidsproblemer generelt kan være et problem, men akkurat nå i Nordre Follo kommune er det nok Høyre selv som må påta seg hovedansvaret for samarbeidsproblemene de føler på.

Publisert

Høyre foreslo nå at Nordre Follo kommune skulle leie inn konsulenter for å lære lokalpolitikerne å samarbeide, og de er lei seg for at de ikke fikk støtte på dette. Det er lett å være enig med Høyre i at samarbeid er både viktig og vanskelig. I tillegg er det en typisk ledelsesutfordring.

Det finnes faktisk ett sted i Nordre Follo kommune hvor Høyre fortsatt har ledelsen, og det er i 17. mai-komiteen. Der er jeg valgt inn som medlem.

Ikke innkalt

Til det første møtet i komiteen ble jeg ikke engang innkalt. På dette møtet ble det likevel bestemt at nettopp jeg (som er nyvalgt kommunestyremedlem for Sp, som har bodd i over 50 år på Kolbotn og som knapt har vært i Ski,) skulle ha ansvaret for 17. mai-feiringen i Ski.

Med meg hadde jeg et budsjett på 56.500 kroner. Fire andre lokalpolitikere (fra H og FrP) var satt opp med ansvaret sammen for feiringen i Kolbotn sentrum, og det med et tre ganger så stort budsjett.

Derfor trakk jeg meg fra arbeidet i komiteen, og overlot det til en Sp-kar som faktisk var fra Ski, rett og slett av respekt for befolkningen i Ski.

Angrepet for åpen mikrofon

Da denne rokeringen så skulle formaliseres i kommunestyremøtet 14. mai, valgte Høyres leder i 17. maikomiteen å angripe meg personlig, for åpen mikrofon. Hun møtte som vararepresentant i kommunestyret, uttalte seg som leder i 17. maikomiteen, og ville ikke ha meg i sin komite!

Konklusjonen er: Jeg skjønner at samarbeidsproblemer generelt kan være et problem, men akkurat nå i Nordre Follo kommune er det nok Høyre selv som må påta seg hovedansvaret for samarbeidsproblemene de føler på.

Dermed har de selv en stor og viktig jobb å gjøre i det å "feie for egen dør", dersom de altså reelt er interessert i at flere skal ville samarbeide med dem.

Det kan godt hende at det vil være lurt å leie inn ekstern bistand for å løse disse flokene i Nordre Follo Høyre, men de bør selvfølgelig likevel ikke kunne belemre kommunen med disse kostnadene.

Powered by Labrador CMS