HURRA - HURRA - HURRA: Forhåpentligvis blir det mindre slaps og mer folk når vi skriver 17. mai.

Skal sørge for folkefest for alle

KOLBOTN: Nesanet Hailemariam har fått det ærefulle oppdraget å være leder for 17. mai-komiteen de neste to årene.

Publisert

Oppdraget har i to år vært hos Daad Gjerde (H), men da det skulle velges ny leder for to år, var det Venstres nye frontkvinne, Nesanet Hailemariam, som ville det mest. 

Nesten som i et storbondevalg på Farmen, ble Hailemariam demokratisk valgt som ny leder av de andre komité-medlemmene. Alvoret begynner å synke inn.

– Tradisjoner skal man ikke tulle med, og i hvert fall ikke 17. mai-tradisjoner, sier Hailemariam, som kom til Norge fra Etiopia som 9-åring i 1992.

– Med dagens verdensbilde, der demokratiet er under alvorlig press, tar jeg verken grunnlov eller demokrati for gitt, så en slik dag skal i aller høyeste grad feires, sier hun

– Gode barndomsminner

Norsk 17. mai var faktisk et av hennes aller første møter med Norge.

– Jeg landet på Fornebu hvor jeg ble gjenforent med faren min, og så gikk ferden rett til Lillehammer, hvor vi feiret 17. mai. Siden dette var et av mine første minner, trodde jeg jo hverdagen i Norge var slik, med is, flagg, bunader, tog og moro hele året. Det er uanset veldig gode barndomsminner å ha med seg, sier hun.

KLAR FOR OPPGAVEN: Med tre måneder til den store dagen, har Hailemariam så smått begynt planleggingen av 17. mai-feiringen.

Business as usual

Som ny leder av 17. mai-komiteen handler det i stor grad om å repetere suksessoppskriften fra tidligere.

– Sammen med komiteen, som består av utrolig dyktige folk, skal vi sørge for en god dag for alle. Vi skal legge opp til en inkluderende dag, hvor vi feirer både grunnlov og demokrati. Ja, vi skal feire det for alt det er verdt og lage en heidundrende fest for innbyggerne. Det blir ikke så mye nytt, for vi har mange flotte tradisjoner her. Hvis noen har forslag til oss, så er det bare å ta kontakt med oss, sier hun.

– Ikke jinx det!

Du klarer sikkert å gjette på hva hun er mest spent på.

– Det er selvsagt været det da.

– Ja, men er ikke det alltid bra her da?, skyter OAvis inn.

– Ikke jinx det!

I skrivende stund er det bare tre måned er igjen til torget skal fylles med små og store innbyggere.

– Det er bare å begynne å glede seg, og jeg gleder meg til å vise det flotteste antrekket jeg har. Enten så blir det uniformen min fra Sjøforsvaret, eller bunaden min fra Voss. Ja, den er fra Voss. Lang historie, ler hun.

Powered by Labrador CMS