FEST FOR ALLE: Representantene fra årets 17.mai komité, gleder seg til å lage fest i sentrum for alle generasjone. F.v. Tore Gjedrem, Ingar Pedersen, Lone Schrøder, Marit Bortelid Mæland og Herman Felix Brustad.

Folkefest i sentrum

På torsdag er den store dagen! 17. mai-komiteen er klar til å gi Oppegårds innbyggere en festdag å glede seg over - fint vær er det også meldt.

Det er tid for flaggheising, barnetog og korpsmusikk.

17.mai-komitéen gleder seg til folkefesten, og opplyser om at at ting er som det pleier, med kun noen små justeringer. «Same procedure as every year», med andre ord.

Les også: Død over gassballongen

– Det er Kolbotn-Garden som starter ballet, etter hovedtoget er ferdig, med gatedrillen sin foran Kolben klokken 11.50. Så åpnes programmet fra balkongen ved Kolben med en fanfare, forteller Lone Schrøder og Tore Gjedrem fra Kolben, på vegne av årets 17.mai komité.

Saken fortsetter under bildet. 

Mood som hovedtaler

KOMITÉ: Tore Gjedrem og Lone Schrøder i 17. mai-komitéen er klare for en feiende flott nasjonaldag!

Fanfaren er inneldningen til talene som skal avholdes, med president i Røde Kors, Robert Mood som hovedtaler.

– Det er en liten fjær i hatten for oss i 17. mai komiteen at Robert Mood er årets hovedtaler. Han har i en årrekke vært en uredd samfunnsdebattant som ofte fronter fine verdier, sier Gjedrem.

Les også: Dette er årets 17.mai program

Speaker fra balkongen er Tårnåsen-rektor, Nina Kristin Sæthre, og hun har med seg elevrådsrepresentant, Ingrid Amalia Ørmen. I miljøgata er det stemmen til Knut Oppegaard som skal geleide oss gjennom festlighetene når toget kommer.

– Knut Oppegaard er tidligere leder av 17.mai komitéen, og han gjorde en så god figur i fjor som speaker, at vi hyret ham inn igjen, smiler de fornøyd.

Saken fortsetter under bildet. 

TALER: President i Norges Røde Kors, Robert Mood, skal holde tale på 17. Mai. Han bor på Kolbotn.

Russetoget

I år som i fjor, får barn og voksne muligheten til å hilse på russen ved Pyramiden.

– I fjor startet vi med at foreldre og barn kunne besøke russbussene når russetoget var ferdig, og sånn blir det i år også. Forhåpentligvis med samme suksess, sier festarrangørene.

Les også: Møt frøken president

Ønsker du å ta turen innom russebussene, vil dette foregå omtrent klokken 12.50.

– Det er flott at russen har blitt tatt inn i varmen og får vist seg frem på en hyggelig måte. Vi oppfordrer alle foreldre til å passe godt på barna sine under russetoget, i sin jakt på russekort, sier de.

MØT RUSSEN: Ved Pyramiden kan du møte russen. Her er russepresident Tuva Sigurdssøn.

Saken fortsetter under bildet. 

Mange serveringssteder

Schrøder og Gjedrem er strålende fornøyd med hvordan feiringen i Oppegård har utviklet seg, og tror det blir enda bedre tilbud i år til de som tar turen ned til Jan Baalsruds Plass.

– Det er en glede å arrangere 17.mai i Kolbotn sentrum nå som vi har et så fantastisk sted. Vi har flere spisesteder og mye av det som er attraktivt for folk. Vi tror de fleste har en god dag, både her og på skolene, sier Schrøder.

Les også: Nå tennes tusen TV-skjermer

GLEDELIG DAG: Dette øyeblikket er fra 2016. Nå kan du glede deg til torsdagen! Fint vær er det meldt, også.

Anne på Landet, Greek and Grill, pluss omtrent 14 boder med kaker og annet godt, skal sørge for at ingen går sultne på nasjonaldagen. I tillegg til serveringstedene som allerede er etablert rundt om i sentrum.

– Det er flott at spisestedene flytter ut 17. mai. Det skaper stemning, i tillegg til alle de frivillige organisasjonene som stiller opp med boder, sier Schrøder.

 

Powered by Labrador CMS