5 PÅ GATA: Denne gjengen utgjør årets første 5 på gata i Oppegård Avis.
5 PÅ GATA: Denne gjengen utgjør årets første 5 på gata i Oppegård Avis.

Hvordan takler du «monster-kulden»? 

Folk i Oppegård er tydeligvis hardbarka. De færreste frykter i alle fall noe monster-kulde.

Publisert Sist oppdatert

Årets første 5 på gata i Oppegård Avis-regi handler selvsagt om sprengkulden som har lagt seg som et lokk over gamle Oppegård.

Det ser imidlertid ikke ut til å plage innbyggerne nevneverdig. Her er hva de svarte på spørsmålet «Hvordan takler du monster-kulden»?

Arne Stensvik (72), Oppegård:

– Jeg takler det bra, det er bare å kle på seg litt ekstra. Ullstilongs, ullgenser, dunjakke og lue. Vi fyrer med ved i peisen i tillegg til strøm, og har ovnen på oftere enn vi pleier. Jeg kommer nok til å holde meg mest inne nå som den verste kulda kommer. 

Aram Benji (30), Kolbotn: 

– Jeg bruker peisen mye mer enn før, og kler meg litt bedre den tiden jeg er ute. Heldigvis slipper jeg å være så mye ute, det er stort sett på vei inn i bilen og på vei fra bilen og til jobb, så jeg trenger ikke ta på så mye klær. Kulda og snøen kom likevel litt overraskende, men det har gått helt fint til nå.

Laila Kletteli (78), Kolbton: 

– Den takler jeg veldig bra. Vi har forskjellige fyringsmåter, så huset er godt og varmt. I tillegg er jeg en ganske varm person vil jeg si, så jeg blir ikke særlig kald når jeg er ute, så lenge jeg har på vinterklær.

Nadia Awalek (16), Kolbotn: 

– Jeg tar på mer ulltøy enn vanlig, og jeg merker bla. at det er litt kjøligere i klasserommet på skolen. Det er ganske uvant at det har blitt så kaldt, men så lenge man tilpasser seg temperaturene går det greit. Det blir spennende å se om noen av de lokale skolene må stenges nå som den verste kulda kommer.

David Birkeland (22), Myrvoll:

– Jeg har faktisk vært på tur og fyrt bål med kompiser i kulda. I det siste har vi gått noen turer på Svartskog og ved Branntårnet på Grønliåsen. Med varm sovepose, stort bål og rikelig med varm te og kaffe så skal vi nok komme oss på tur selv i denne kulden.

Powered by Labrador CMS