FESTKLARE: På bildet ser du musikklærer Sissel Meinseth og rektor Grete Skaug med elevene ved Hellerasten skole som skal holde jubileumskonserten.

Sprek 50-åring!

Hellerasten skole fyller 50 år i år. Dette skal markeres gjennom hele året. Programmet starter med to flotte jubileumsforestillinger denne uken.

Publisert

– Vi er stolte av skolen vår og skal feire jubileet med forskjellige opplegg gjennom hele året, sier Grete Skaug (58).

58-åringen, som er bosatt i Oppegård syd, har jobbet som rektor på Hellerasten skole i 14 år. Av alle rektorene i Oppegård kommunen har hun jobbet lengst i rektor-stillingen.

Jubileumsforestillinger

Da Oppegård Avis besøkte jubilanten mandag denne uken var både rektoren og resten av skolen i gang med forberedelsene til starten på den store jubileumsmarkeringen. Allerede onsdag og torsdag kveld denne uken skal det holdes to jubileumsforestillinger.

MANGE MINNER: Hellerasten skoles rektor, Grete Skaug, kan sammen med elevene se tilbake på fem tiår med skolehistorie.

– Se, alle gleder seg og trår til for fellesskapet. Selv om skolen er 50 år gammel, er vi veldig glad i den, sa rektoren, mens hun viste oss frem noe av de siste forberedelsene.

Les også: Hensikten med fraværsegelen er å ta skulkere

Det var ingen tvil om at skolens jubileum var av stor betydning for elevene og personalet. Elevene sang av full hals og øvde på de musikalske innslagene de skulle fremføre denne uken, mens lærerne drev med å pynte skoleveggene i første etasje med de gamle plansjene, bøkene og kartene skolen tok vare på.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FESTKLARE: På bildet ser du musikklærer Sissel Meinseth og rektor Grete Skaug med elevene ved Hellerasten skole som skal holde jubileumskonserten.

Satser på musikk

– Skolen vår har lange musikk-tradisjoner. Alle ele- vene våre spiller i band og er vant til å stå på scenen, sier rektoren stolt.

Musikklærer Sissel Meinseth (57) har jobbet på skolen i 20 år og trives veldig godt.

– Jeg liker at skolen prioriterer musikk. Det er en viktig satsning som bygger opp trivsel og samhandel, og er en arena for team-bygging, sier hun.

Les også: Slik blir fremdriften for Sofiemyr skole

Skolen har også en tradisjon med 17. mai-feiring.

– 10. trinn holder 17.mai-frokost før en felles samling i skolegården. I år regner jeg med at skolen vår får lov til å gå først i 17.mai-toget, sier Skaug.

STILLER UT: Skolen tok vare på mye gammelt utstyr, blant annet et balloptikon og en bildebånd-fremviser.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Undervisning før og nå

Jubileumsmarkeringen fortsetter til høsten. I uke 38 i september skal det legges til rette for «Undervisning før og nå». Da skal skolen sørge både for den moderne undervisningen med digitale verktøy og undervisningen på gammelt vis, med pekestokker og gamle plansjer.

– Opplegget gjennomføres med stil, og med elever som gikk på skolen før nå,
sier Skaug.

FESTKLARE: På bildet ser du musikklærer Sissel Meinseth og rektor Grete Skaug med elevene ved Hellerasten skole som skal holde jubileumskonserten.

Les også: Magisk førjulsstemning med Greverud skole i ØGI

I tillegg har den engasjerte rektoren en drøm om at tidligere elever som fortsatt driver med musikk kan møtes gjennom en kveldskonsert, til glede for seg selv og elever før og nå.

 

Powered by Labrador CMS