LAGET SANG OM 83-BUSSEN: Maria Haukaas Mittet slapp sangen «Bybuss nr. 83».
LAGET SANG OM 83-BUSSEN: Maria Haukaas Mittet slapp sangen «Bybuss nr. 83».

– Jeg har aldri vært på Tårnåsen

Nylig slapp hun låten «Bybuss nr. 83», men Maria Haukaas Mittet innrømmer at hun ikke har all verdens kunnskap om endestasjonen Tårnåsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken ble vi tipset om at den folkekjære artisten Maria Haukaas Mittet hadde sluppet låten «Bybuss nr. 83». Tittelen pirret nysgjerrigheten i oss såpass mye at vi bare måtte ta kontakt for å høre om det faktisk var den legendariske 83-bussen, som strekker seg fra Jernbanetorget til Tårnåsen opptil fire ganger i timen, dette handlet om.

KJENT ARTIST: Maria Haukaas Mittet er kjent fra en rekke store produksjoner og konkurranser, i tillegg til sin egen solokarriere.
KJENT ARTIST: Maria Haukaas Mittet er kjent fra en rekke store produksjoner og konkurranser, i tillegg til sin egen solokarriere.

– Det er helt riktig. Inntil i fjor bodde vi på Mosseveien og da ble både 83-bussen og 81-bussen brukt til og fra Oslo, nesten daglig, forteller Maria Haukaas Mittet til Oppegård Avis.

Oppegård-venn

Artisten har hatt en rekke opptredener i Oppegård de siste årene, men innrømmer glatt at hun ikke har all verdens kunnskap om endestoppet Tårnåsen.

– Jeg har aldri vært på Tårnåsen nei, men jeg har spilt konserter i både Kolben og Oppegård kirke, forsikrer hun oss.

Det er naturligvis mer enn nok til å erklæres som en ekte «Oppegård-venn», for artisten som er kjent fra både Idol, MGP, Stjernekamp og en rekke juleturnéer.

– Et lite samfunn

Selv om det altså viser seg at Maria på ingen måte er noen Tårnåsen-ekspert, har hun gjort seg noen tanker om hvordan livet kanskje er «der ute», som hun beskriver det.

– Jeg har et inntrykk av at det er en del eldre folk som bor der, hvis jeg skal gjette basert på hvem som tar bussen. Jeg ser for meg et lite, lokalt sentrum med noen små butikker, og kanskje har de en egen kirke, et par skoler og et lite samfunn, sier hun, halvt spørrende.

Hun er vel såpass mye inne på noe, at vi får gi henne godkjent.

SISTE STOPP: Vi var selvsagt på plass for å forevige 83-bussen på vei inn til endestasjonen i dag, fredag.
SISTE STOPP: Vi var selvsagt på plass for å forevige 83-bussen på vei inn til endestasjonen i dag, fredag.

Et avsluttet forhold

Nå har Senja-artisten, som for alvor slo gjennom i Idol i 2004, imidlertid sluttet å bruke både 81- og 83-bussen.

– Nå har vi flyttet fra Mosseveien til Moss, så foreløpig er både livet i Oslo og bussruten et avsluttet kapittel, sier hun og penser oss over på innholdet i «Bybuss nr. 83».

Sangen har nemlig et alvorlig drag over seg.

– Essensen er vel at jeg synes vi skal forsøke å være litt varmere mot hverandre. Jeg kommer jo fra et sted hvor det er kaldt i luften, men med mange varme mennesker. Det var litt «kuldesjokk» å komme til Oslo, og den har ikke blitt noe varmere de siste årene, mener hun.

Ønsker mer varme

Teksten tar for seg en medpassasjer på bussen, som hun har laget en vakker, liten historie rundt.

– Jeg hadde en spesiell person i tankene da jeg skrev sangen, et litt eldre, reservert menneske. Jeg aner jo ikke hvordan denne personen har det sånn egentlig, så min tolkning av hennes liv er basert på noen små, korte møter på bussen. Jeg tenker at vi uansett må være flinkere til å være gode og rause med hverandre, ja åpne døren litt for hverandre. Skal man få et varmt og inkluderende samfunn, må man starte i det små, mener Haukass Mittet.

Flere planer

I disse dager går hverdagen ut på å promotere den nye musikken.

– Sangen har fått veldig god mottakelse så langt og snart kommer det mer musikk, som skal danne grunnlaget for EP-en «Byliv». Den følger opp EP-en «Øyliv» som kom i fjor, forteller hun.

Når Norge endelig er åpent igjen blir det forhåpentligvis rom for flere konserter som soloartist, før det braker løse med en ny runde julekonserter nærmere jul. Da skal hun samarbeide med en av sine store favoritter.

– I år blir det juleturné med Lars Bremnes og det gleder jeg meg veldig til. Vi skal spille rundt 50-60 konserter i kirker over hele Norge, og siden hele turnélisten ikke er helt spikret ennå, ser jeg ikke bort fra at det blir en tur til Oppegård igjen, sier den Oppegård-vennen.

NB: Vil du høre låten «Bybuss nr. 83» på Spotify kan du klikke på denne linken.

Powered by Labrador CMS