I skyggen av Elling

Ukens boktips er en litt mindre kjent del av Ambjørnsens forfatterskap, nemlig novellesamlingen «Djevelens fødselsdag».

Publisert Sist oppdatert

«Djevelens fødselsdag» 

av Ingvar Ambjørnsen

Anbefalt av Frank

Ambjørnsens noveller har fått mindre oppmerksomhet enn romanene om Elling, eller de tidlige romanene som snakker frikernes sak, som «Hvite niggere» og «Den siste revejakta». 

Men novellene er noe av hans fineste litteratur, fortellingene er mørkere, strammere i komposisjonen og har ofte et mystisk skjær og i mange tilfeller et landlig preg. Denne boken inneholder hans tre novellesamlinger «Sorte mor», «Natt til mørk morgen» og «Delvis til stede», i tillegg til et par bonusnoveller. 

ANBEFALER: Frank i biblioteket anbefaler Ingvar Ambjørnsens noveller.

Skattekiste

Dette er novellekunst fra øverste hylle, tekstene er ofte sentrert rundt en ubehagelig erkjennelse som gir seg til kjenne på uventede måter. Mange av dem er for mesterstykker å regne. 

Dette bindet er en skattekiste for novellekjennere. Fest sikkerhetsbeltet og gyv løs!

Flere tips i samme genre:

Kjell Askildsens verker og novellene til Lars Saabye Christensen.

Ambjørnsen i Kolben

I fjor høst utga Alf van der Hagen den kritikerroste samtaleboken «Ønsk meg heller god tur ». Gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg har Ingvar Ambjørnsen fortalt sitt liv i åpenhjertige samtaler, og i boken får leserne være med som flue på veggen. 

25. september kommer  Alf van der Hagen til Kolben for å foredra om Ingvar Ambjørnsens begivenhetsrike liv. Helt siden debuten har Ingvar Ambjørnsen skrevet frem karakterer som står på kanten eller på utsiden av samfunnet, karakterer preget av angst og psykisk uro, rus og utenforskap, men også preget av varme og humor, vennskap, solidaritet, og ikke minst sterke naturopplevelser.

Powered by Labrador CMS