TRYGG TRAFIKK: Bård Morten Johansen er seniorrådgiver i Trygg Trafikk
TRYGG TRAFIKK: Bård Morten Johansen er seniorrådgiver i Trygg Trafikk

– Må ikke misbrukes

Innføringen av alkolås er et trafikksikkerhetstiltak som bidrar til å fjerne ett viktig risikoelement, opplyser Trygg Trafikk.

Publisert

Naturlig nok ønsker ikke Trygg Trafikk å uttale seg om den konkrete saken som nå er under oppseiling i Nordre Follo kommune.

Seniorrådgiver Bård Morten Johansen er derimot krystallklar på hvorfor det er så viktig at slike systemer ikke misbrukes.

– Det som gjør det så viktig at dette trafikksikkerhetssystemet fungerer, er at hele 25 prosent av alle dødsulykker i Norge er rusrelatert. Det er veldig tydelig årsak til mange av ulykkene. Et tiltak som alkolås fjerner med andre ord ett stort risikoelement i trafikken og for trafikanter, begynner Johansen.

Basert på tillit

Han mener det er spesielt viktig for yrkesgrupper som frakter mennesker.

– Ja, dette er basert på tillit og det er spesielt viktig at yrkesgrupper som transporterer folk ikke misbruker et slikt system. Da gambler man med andres liv og helse. Etter at dette systemet ble innført skal man faktisk kunne ha tillit til at sjåføren som transporterer deg, har avlevert en godkjent pusteprøve, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS