SJAKKPARK: Generasjonsparken har fått sjakkbrett. Anne Solhaug, avdelingsleder for Oppegård Frivilligsentral er strålende fornøyd. Nå blir det opp til innbyggerne hvor mye underholdning som kan komme ut av dette.

Nå blir Generasjonsparken på Kolbotn «helt» New York

Langdryge partier, godt skjult juks og overtente spillere som kaster brikker i frustrasjon. Sånn går det når folk spiller sjakk i parkene i New York. Og kanskje også i Generasjonsparken på Kolbotn hvor et sjakkbord nettopp er satt opp.

Publisert Sist oppdatert

Det blir kanskje like gøy å se på som å spille selv, når Kolbotns innbyggere oppdager det splitter nye sjakkbordet som er plassert i Generasjonsparken. For blir stemninga som i New York, byen hvor gatesjakken tas på blodig alvor, kan det bli riktig god underholdning for Oppegårds innbyggere å følge de mest ihuga spillerne.

– BUA og Frivilligsentralen har fått nytt sjakkbord som står i utkanten av Generasjonsparken. Bordet ble levert med kranbil, og skal stå der til glede for innbyggere som ønsker å spille et parti, eller flere, forteller Anne Solhaug, avdelingsleder for Oppegård frivilligsentral.

LEVERT MED KRANBIL: Sjakkbrettet er ikke bare å stikke under armen (og pælme i Kolbotnvannet). Det måtte tross alt leveres med kranbil.

Gitt i gave

– Takket være Norges sjakkforbund og Gjensidigestiftelsen, kan folk nå spille utendørs sjakk i Generasjonsparken bak Kolben på Kolbotn, forteller Solhaug.

Hun forteller at det er BUA og Frivilligsentralen som har gått sammen om å søke om sjakkbordet.

– Nå er bordet på plass, og sjakkbrikker kan du låne i i BUA, sier Solhaug.

For deg som ikke har besøkt BUA, stedet hvor du kan låne diverse utstyr gratis, så ligger altså utlånsbutikken i 2. etasje på Kolben, rett ovenfor Biblioteket.

Håper mange vil bruke tilbudet

Solhaug håper sjakkbordet blir flittig besøkt. Og det er fritt frem for alle.

– Vi håper både barn, unge og voksne vil benytte seg av tilbudet, sier Solhaug entusiastisk.

Så dersom du er sjakkinteressert, hvorfor ikke benytte deg av tilbudet, og skape en liten bit av New York her hjemme på lille Kolbotn? Alle andre kan benke seg med popcorn, for dette kan det bli underholdning av.

Powered by Labrador CMS