TREKKER SEG: Fatima Valdes Haugstveit ønsker ikke lenger å være leder i Oppegård Arbeiderparti.
TREKKER SEG: Fatima Valdes Haugstveit ønsker ikke lenger å være leder i Oppegård Arbeiderparti.

Trekker seg med umiddelbar virkning

Fatima Valdes Haugstveit trekker seg som leder i Oppegård Arbeiderparti etter uenighet om standpunktet til utviklingen av Kolbotn sentrum.

Fatima Valdes Haugstveit trekker seg som leder av Oppegård Arbeiderparti med umiddelbart virkning.

– Jeg er svært uenig med det standpunktet partiets representant i sentrumsutvalget og kommunestyregruppa har inntatt i forbindelse med det ekstreme og massive forslaget til utbygging av Kolbotn sentrum. Forslaget har ikke noe å gjøre med en god samfunnsutvikling, og jeg som leder av lokallaget av partiet ønsker ikke å stå bak en slik avgjørelse, sier hun. 

– Jeg har tenkt på dette en stund fordi jeg ikke føler jeg kan stå for de holdningene partiet lokalt har til utbyggingen og utviklingen av Kolbotn sentrum. Vi hadde et møte i Akershus Arbeiderparti i helgen, men jeg valgte å vente til i dag med å gå ut med dette, sier Valdes Haugstveit til Oppegård Avis.

Etiske spørsmål

Valdes forklarer at valget om å trekke seg er personlig og ikke partipolitisk betinget.

– Min avgjørelse handler først og fremst om etiske spørsmål, noe som jeg ikke går på akkord med. Jeg vil ikke være med på å ødelegge det vakre og kjære området jeg bor i og er så glad i.  Når jeg ikke klarer å møte naboer og innbyggere som bor rundt meg og se dem i øyene, da går grensen for meg. Med bakgrunn i dette ser jeg at det ikke er riktig av meg å fortsette å lede Oppegård Arbeiderparti, sier hun.

– Jeg er for fortetting, men den mengden som det legges opp til på Kolbotn er alt for omfattende. Det er horribelt, spør du meg. Jeg bor selv midt på Kolbotn, og jeg jobber i Oslo. Slik er det nok for mange andre også her i Oppegård. Man jobber i byen, men ønsker å komme hjem til rolige Oppegård. Vi får ikke et godt, rolig samfunn hvis man skal bygge ut slik man har tenkt til på Kolbotn. Utbyggingen må spres mer, og det blir for massivt, sier Valdes Haugstveit.

Valdes Haugsteit sier at hennes avgjørelse ikke endrer forholdet til partiet.

– Dette endrer heller ikke mitt forhold til de sosialdemokratiske verdiene som jeg ser vi trenger mer enn noen gang. Jeg kommer til å fortsette å jobbe med den lokale valgkampen fram mot valget til høsten, sier hun.

– Viktig med engasjement

Selv skal hun fortsette som fylkespolitiker, og maner folk til engasjement rundt det kommende stortingsvalget og ikke minst lokalvalget om to år. Hun påpeker viktigheten med et lokalt engasjement, spesielt nå som det skal bli en ny storkommune.

– Det blir viktigere å engasjere seg i lokalpolitikken fremover, og jeg ser gjerne også at flere unge engasjerer seg. Vi som bor i dagens Oppegård trenger folk som kan engasjere seg også i det nye kommunestyret, slik at våre gode verdier i dag kan videreføres og videreutvikles. Det er mange spennende saker som skjer fremover, og engasjement er derfor veldig viktig om vi skal bevare Oppegård slik vi liker det. Personlig skal jeg fortsette å engasjere meg i fylkespolitikken videre fremover, men hva gjelder Arbeiderpartiet lokalt, fant jeg det nå mest fornuftig å trekke meg ut, avslutter hun.

PS! Det blir mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 16. mars!

Powered by Labrador CMS