GØY I VANNET: Fra venstre ser du instruktør Betina Ahlstrøm, en av kursens foreldre med to barn og Instruktør Anne Gro Rimestad til høyre.

Max glede i vannet for den som er mini!

Babysvømming gir barnet ditt plenty med glede i vannet, og du som forelder kommer også til å storkose deg!

Publisert

Kolbotn ILs svømmegruppe er til for de aller minste også, og et morsomt, sprekt og lærerikt alternativ for deg som har et ilte barn, er å være med på babysvømming!

Elsker jobben sin

Anne Gro Rimestad ersvømmeinstruktør I Kolbotn ILs svømmegruppe, og forteller gladelig om sine erfaringer med babysvømming og det å være instruktør for de aller minste svømmerne og deres foreldre. 

– Babysvømming består av mye samspill mellom baby og voksne. Vi har mye sang og læring gjennom lek og mange repetisjoner av øvelser. Det viktigste er at alt skal gjøres på babyens premisser. I begynnelsen benyttes mye matter og badeleker i timene, noe som vil bli utvidet med flytepølser, sklie, dykkerleker og ringer med mer etterhvert som babyene og ferdighetene vokser, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

LÆRERIKT OG MORO: Det er viktig å lære seg gleden og tryggheten i vann tidlig!

Fra tre måneder

Nedre grense for oppstart på babysvømming er fra ca. tre måneder og oppover. Babyens åpné refleks forsvinner ved ca. seks måneders alder.

Den refleksen gjør at babyen lukker svelg for ufrivillig vann/væske som kommer i munnen. Babyen vil gjennom kurs lære muntlige tegn som gjør at de likevel lukker svelg når de får vann i ansikt - dette vil over tid gjøre det mulig for babyen å dykke under vann. 

– Babyer lærer utrolig fort gjennom lek og sang. Babyer og små barn er nysgjerrige og da er morsomme øvelser hvor de kan utforske og leke seg til nye ferdigheter veldig nyttige. Babyene har naturlig nok mye lettere for å bevege seg i vann uten mye tøy på og i tillegg bli omfavnet av deilig varmt vann, sier Rimestad. 

– Nå er vi på første kursrunde på Kolbotn og foreldrene virker fornøyde med kurset så langt. Mine tidligere kurs på Sofienberg i Oslo så hadde jeg mange av barna fra de var babyer og til de ble overført til svømmeskurs når det er fem år gamle. Det var en stor glede for meg å kunne følge disse barna gjennom så mange år, sier hun.

Stor glede

Babyene har videre glede av kurset på mange måter. Få boltre seg i varmt deilig vann, med fargerike leker og sprute/plaske så mye en bare vil. De lærer nye ferdigheter i en litt mer "vektløst" tilstand i vannet.

Den største gleden for baby og foreldre mener jeg er den tiden de får tilbringe sammen i bassenget. Babyen har foreldrenes fulle oppmerksomhet og alt dreier seg om kommunikasjon mellom baby og voksen. Babyene vil vise det om de mener at de ikke får foreldrenes oppmerksomhet. 

Ta kontakt med svømmegruppen i Kolbotn IL dersom du har lyst til å melde på din baby til et av kursene!

Powered by Labrador CMS