SEIER: 14-åringen Rebecca Haukebø vant sin klasse i helgens turnering, selv om hun spilte mot eldre motstandere.

En «smashing» helg

I helgen var 197 badminton-spillere «i alle aldre» i aksjon i Oppegård da Follosmashen og Kretsmesterskapet (KM) i badminton ble arrangert.

Publisert Sist oppdatert

Follosmashen er en kjent turnering i badmintonmiljøet og årets turnering var sjuende gang badmintongruppa i Oppegård IL inviterte til «fest».

Denne gangen ble Follosmashen kombinert med KM, og dermed var tett på 200 spillere i aksjon i løpet av helgen, i det som ble historiens nest største turnering på Østlandet noen sinne.

STOR TURNERING: Årets Follosmashen ble kombinert med KM og nesten 200 spillere var i aksjon lørdag og søndag.

25 lokale spillere

Spillerne var fra 11 år til godt opp i 40-årene og nivåmessig strakk feltet seg fra såkalt D til A, der A er den beste klassen. I tillegg er det også en eliteklasse for de aller beste.

Badmintongruppa i OI stilte med 25 spillere. Også dette er rekord av antall OI-spillere på en turnering, og flere av spillerne var i aksjon i både både single, double og mix.

For to av spillerne ble det skikkelig jubel. 14-åringen Rebecca Haukebø gikk likegodt hen og vant klassen U17 B. Fordi det ikke var noe påmelding i sin egen klasse, meldte hun seg opp to årsklasser. Det ble suksess.

– Det var kult. Jeg spilte fire kamper og vant alle, og finalen ble skikkelig spennende. Der slo jeg en 16-åring fra Vestre Aker i tre sett, smiler hun fornøyd.

Spiller for gøy

Når det gjelder drømmer, handler det egentlig om å ha det mest mulig gøy med badminton.

– Jeg skal fortsette å spille, men jeg har ikke noe OL-drøm eller noe, hvis det var det du mente. Jeg spiller fordi det er gøy og sosialt, og fordi når man drar på leir på sommeren, blir man kjent med andre spillere fra hele landet, sier 14-åringen fra Greverud.

Bra motstand

Rebacca var ikke den eneste lokale spilleren som utmerket seg.

Thelma Thøgersen vant klassen U15 C, mens bror Tristan Thøgersen sikret seg en fjerdeplass i U17 A.

4. PLASS: Tristan Thøgersen endte på fjerdeplass i sin single-klasse og på tredjeplass i double-klassen.

– Jeg er fornøyd med eget spill, men jeg møtte god motstand da jeg røk i kvarten, sier 16-åringen som har spilt siden han var 8 år. I løpet av søndagen skulle han også i aksjon i double klassen med klubbkamerat Mikkel Grefsnes. Det endte med en sterk tredjeplass.

Dobbel moro

I double-klassen Senior A i KM leverte Kaisa Isabell Sandboe (18) fra Oppegård og Elise Lærkerød Jelsness (17) fra Bygdø et godt resultat. Her er nivået høyt og deltakelsen relativt liten, men sølv er uansett sølv.

– Vi er fornøyde med det. Målet er selvsagt å vinne, men motstanden var tøff, sier Sandboe.

I tillegg til å spille er hun også trener for en rekke aldersklasser i klubben. Når det gjelder double-partner Lærkerød Jelsness, tilhører hun en annen klubb, men det er ingen problem i badminton.

– I double kan man spille med hvem man vil, og vi spiller sammen fordi vi liker å spille sammen. Vi har kjent hverandre i mange år, siden vi spilte mot hverandre i en landsfinale for fem år siden, sier Sandboe.

DOBBEL GLEDE: Kaisa Isabell Sandboe (18) fra Oppegård (t.h.) og Elise Lerkerød Jelsness (17) fra Bygdø spilte godt sammen.

Fornøyd arrangør

Vi har allerede streifet innom to unge blad Thøgersen i denne saken, men har akkurat litt plass til én til. Pappa Joakim Thøgersen er nemlig en betydelig del av årsaken til at Oppegård IL har en levende badmintongruppe. Han har vært med siden starten for til år siden, har spilt aktivt selv og nå også bidratt sterkt med rekruttering. Helgen brukte han stort sett i sekretariatet.

– Dette var veldig gøy og det er deilig å se så mange spillere i aksjon igjen, etter en så lang turneringspause.

Sammen med en håndfull andre voksne, og en del av spillerne, har han stått på for å få til et godt arrangement.

– Det er mange i sving på en så stor turnering, men vi er en fin gjeng her og når alle bidrar så bra, så blir det gøy, sier han.