ÅPNET DØRENE: Birgitta Nordby er glad for endelig å være i gang på Myrvoll, to måneder forsinket på grunn av Covid-19.

Endelig i gang på Myrvoll

Pandemien satte alt på vent for Birgitta og Baker Nordby.

Publisert

Baker Nordby er en sterk merkevare med lange tradisjoner i gamle Oppegård kommune.

– Vi bor på Svartskog, og selv er jeg født og oppvokst i Oppegård syd. Vi er jo herfra, og derfor er det ekstra stas å ha åpnet denne nye avdelingen, sier Birigtta Nordby.

Egentlig skulle avdelingen, som ligger rett over Kiwi på Myrvoll stasjon, åpne 1. april. Covid 19-pandemien førte derimot til at det ble permitteringer i stedet for åpningsfest.

ØNSKER VELKOMMEN: Birgitte Sølvik (t.v.), Birgitta Nordby, Ivan Crenn og Christine Bredde Gjøsæter er noen av de smilende ansiktene du møter dersom du legger turen innom Baker Nordby på Myrvoll.

– Vi visste ikke hva dette var for noe. På den berømte torsdagen 12. mars startet vi med å sende folk hjem. Vi var først og fremst redde for å bli syke. Etter 48 timer kalte vi inn klubblederen, og vi permitterte 100 av 112 ansatte.

Endelig åpning

Strabasiøse uker ventet for den lokale bakerikjeden, og det ble lite søvn.

– Avdelingslederne drev utsalgene våre nærmest alene, og all ære til dem som

Baker Nordby

  • Tradisjonelt bakeri og konditori som lager kaker, boller og surdeigsbrød.
  • Familiebedrift som har holdt på siden 1908.
  • Startet med at Karl Paul Nordby åpnet sitt første utsalg på Tøyen i den gang Kristiania.
  • Har i dag 13 utsalg i Oslo og omegn.
  • Bakeriet har bakeri og hovedkontor på Hauketo, og drives i dag av Karl Petter Nordby og kona Birgtta Nordby.
  • Deres sønn Karl Henrik Nordby er bakersvenn og femte generasjon som en dag vil overta familiebedriften.

gjorde en kjempeinnsats i en vanskelig tid. Heldigvis har ingen av våre ansatte blitt syke, og nå har vi bygget oss sakte, men sikkert opp igjen.

Forrige uke var det endelig klart for å åpne dørene til den nye avdelingen på Myrvoll. Fortsatt er det mye byggeaktivitet rundt bakeriet, som ligger vegg i vegg med hudpleier, frisørsalong og interiørbutikk på Myrvoll. Rett over veien ligger Kiwi og kontoret til eiendomsmeglerne i Attentus.

Midt inne i lokalet skaper den store bakerovnen et naturlig sentrum. Foran står bakermester Ivan og gjør varer klare for steking.

PS! Saken fortsetter under bildet!

I SENTRUM: Etter inspirasjon fra en studietur til USA har Birgitta Nordby plassert ovnen midt i lokalet på Myrvoll. Dermed kan kundene følger bakeprosessen på nært hold.

– I tillegg til selve kafédriften her på Myrvoll, skal vi også serve avdelingene på Kolbotn, Vinterbro og Nesoddtangen med varer herfra, forteller Birgitta Nordby.

– Best på pizza

Kafeen på Myvoll har et industrielt preg, men samtidig med god plass til både barnevogner og gåstoler. I tillegg til de klassiske bakervarene legger Birgitta Nordby lista høyt og sier de på sikt også skal levere den beste pizzaen i Follo.

– Vi har en kunde som heter Gastro Catering. De leverer ypperlige varer, og jeg har en plan om å få dem til å lage pizzasausen for oss. Pizzasausen blir lagt på en focacciabunn, og jeg er sikker på at kundene skal bli svært fornøyde, sier Birgitta Nordby.

Ovnen midt i bakeriet er et resultat av en studietur Birgitta gjorde til San Fransisco som ledd i et Innovasjon Norge-prosjekt.

– Det er gøy å snakke bransje, og denne erfaringsturen fikk oss skikkelig ut av boksen. Jeg besøkte bakerier i San Fransisco hvor ovnen sto midt i lokalet. Jeg tenkte slik skal Myrvoll være, og slik har det blitt.

Powered by Labrador CMS