KAAAAAANSKJE KOMMER TOGET: Slik oppleves det å være togpendler i Oppegård.
KAAAAAANSKJE KOMMER TOGET: Slik oppleves det å være togpendler i Oppegård.

Klarte Kongen å ta toget i dag?

Mens Kongen var i Ski for åpningen av Follobanen, sto jeg ved Greverud stasjon og ventet på tog mot Oslo S. Jeg var ikke alene, det var mange som ventet med meg. I over en time.

Publisert Sist oppdatert

Vi fikk ingen informasjon om når neste tog skulle komme, eller hvor forsinket de var. Bare at det er problemer på linjen. Det var ingen buss for bane. Til slutt dro vi alle sammen, det var for kaldt.

Jeg har bodd i Nordre Follo kommune i akkurat ett år, etter at vi flyttet fra Bøler i Oslo i starten av desember 2021. Om jeg bare hadde visst at det var så mange problemer med toglinjen, hadde jeg kanskje tenkt meg litt mer om å flytte hit.

Jeg har fantastiske naboer, et fint hus og friske barn. Hvorfor er det så viktig med pendlemuligheter?

I dag hadde jeg et jobbintervju, og måtte melde fravær på grunn av togproblemer. Har jeg gått glipp av en jobb fordi toget ikke går i dag?

Det er ikke slik at jeg kunne ta buss, fordi det ikke er noe buss fra Greverud til Oslo S. Eneste valg var å ta drosje, som er kjempedyrt. Og da vet man at hvis det er så vanskelig å komme seg til byen, blir det er mareritt å komme seg hjem senere i dag.

Jeg syns at det er fantastisk at det blir flere avganger på lokaltog mellom Oslo S og Ski. Men hvordan skal det hjelpe når toget ikke går? Har de planer om å ha alternative transportmidler på den ruta? Ikke buss for tog, bare vanlige busser som buss 81 fra Myrvoll.

FRUSTRERT: Lorelou Desjardins er frustrert over de uforutsigbare togmulighetene i Oppegård.
FRUSTRERT: Lorelou Desjardins er frustrert over de uforutsigbare togmulighetene i Oppegård.

De sier at det blir flere avganger med Follobanen. Det hjelper ikke hvis signalfeil og alle andre feil fortsetter. Istedenfor å ha to innstilte tog får vi fire per time. I dag var det det verste jeg har sett, men jeg har jo bodd her kun ett år. Kanskje har jeg flere skrekkhistorier om 10 år.

Jeg håper at Kongen ikke måtte ta tog for å dra hjem til Oslo S etter åpningsseremonien. Han hadde nemlig måtte ventet lenge.

Lorelou Desjardins

Forfatter, jurist og medlem av Nordre Follo MDG

Powered by Labrador CMS