KOLBOTN STASJON: Om alt går etter planen blir det ny stasjon her i løpet av 2026.

Reagerer etter Kolbotn stasjon-oppslag

Bane NOR-ledelsen kjenner seg ikke helt igjen etter helgens gladnyhet.

Publisert

Lørdag kunne Oppegård Avis bringe gladnyheten om at planene om en ny Kolbotn stasjon begynner å nærme seg realisering. 

Saken fikk mye oppmerksomhet og de fleste tilbakemeldingene har vært fra folk som ble glade over at det endelige ser ut til å være fremdrift i den årelange stasjonsfloken på Kolbotn.

Men den har også fått enkelte i Bane NOR-systemet til å heve øyenbrynene. Hovedsakelig fordi det i en del av saken ble påstått at Bane NOR mente følgende: 

«– Vi ønsket ikke å bringe politikk inn i dette og det var også Bane NOR tydelige på de gjerne ville unngå.» het det i et sitat fra prosjektgruppen.

Det kjenner ikke selskapet seg helt igjen i.

Om det var Oppegård Avis, intervjuobjektene eller begge som hadde tatt litt vel mye Møllers Trans, kan de lærde strides om. 

Omtalt, men ikke spurt

Faktum er at Bane NOR ble omtalt og tillagt meninger, men aldri spurt i den opprinnelige saken. Nå presiserer de hva de faktisk mener: 

«Oppegård Avis skrev lørdag 19. august en sak om planene for oppgradering av Kolbotn stasjon. I denne saken ble det uttalt at Bane NOR «var tydelige på» at vi ønsket å unngå «å bringe politikk inn i dette». Dette kjenner vi oss ikke igjen i, og vi ønsker å understreke at det ikke er vår holdning. For Bane NOR er det viktig med tett dialog med ordfører og kommunepolitikere, og det opplever vi at vi har. Det er politikerne i kommunestyret som er planmyndighet i saken, og det er de som bestemmer hvordan utviklingen i Kolbotn skal være.

I saken ble også politikerne i Nordre Follo kritisert for ikke å ha gjort nok i denne saken. Dette er heller ikke en oppfatning vi deler. De har tvert imot vært svært tydelige på at de ønsker en rask oppgradering av stasjonen, og har vært aktive i arbeidet med å få på plass en løsning. Vi arbeider videre med en god løsning for en ny Kolbotn stasjon, og ser frem til et videre godt samarbeid med politikerne og alle andre som er berørt på Kolbotn, skriver Bane NOR i en e-post til Oppegård Avis.

Rett skal være rett, og hvis eller når Oppegård Avis bidrar til uklarheter eller feilinformasjon, så skal vi være de første til å rette opp.

 

Powered by Labrador CMS