Feriesvøm sommerskole

Feriesvøm sommerskole i Sofiemyrhallen og Hvervenbukta

Kolbotn IL svømmeskole har i begynnelsen av denne uken gjennomført Feriesvøm for 8-12-åringer. Opplegget gikk over tre dager, der målet var å gjøre alle deltakerne tryggere i vann før sommerferien begynte for fullt.

Publisert

Svømmeskolen har gjennomført lignende opplegg tidligere, men sommerens kurs var det første som ble avholdt i basseng og sjø.

Dagene bestod av én bassengøkt, ulike uteaktiviteter og en siste svømmeøkt i Hvervenbukta.

Leder for svømmeskolen, Amalie Ottesen, forteller at det var flott å se at påmeldingene kom både fra deltakere som allerede følger svømmeskolens kurs, og deltakere som kommer utenifra.

Lærerikt og gøy

 

Instruktørene som gjennomførte opplegget var svært imponerte over progresjonen til deltakerne.

Tilje Amalie Berggren og Pauline Aukrust var to av deltakerne som deltok.

De forteller at de har lært mye, og at reisen til Hvervenbukta var gøy. Svømmeøkten i sjøen opplevde de som positiv, da de lærte nye øvelser som de kan benytte i sommerferien. De forteller også at opplegget var slitsomt, men at de anbefaler andre å melde seg på.

Fikk aha-opplevelse

Svømmeundervisningen hadde som mål å presentere deltakerne for øvelser som de kunne bruke i basseng og sjø.

Flyting, sculling og groovkordinert crawl og rygg er noen øvelser og grener som ble gjennomgått, og som deltakerne på Feriesvøm har vist god progresjon på.

Ottesen opplevde at flere fikk en aha-opplevelse i gjennomføringen av sjøøkten, da deltakerne forstod at øvelsene som ble gjennomført i basseng også kunne gjennomføres i sjø.

Svømmeskolen skal arrangere et liggende opplegg i uke 33.

Les mer om andre sommerferietilbud i regi av KIL her.

Powered by Labrador CMS