VIL ÅPNE NY AVDELING PÅ KOLBOTN STASJON: Administrerende direkør Harald Schee og byråleder Kristian Holth i Wang begravelsesbyrå. Foto: Yana Stubberudlien

Slutt på monopolet

Nå får Jølstad en konkurrent på begravelsesmarkedet.

Publisert

Jølstad begravelsesbyrå på Kolbotn får snart en ny, stor aktør å bryne seg på.

– Vi ser frem til konkurransen med Jølstad. Selv om vi har konkurrert med dem i flere år, har vi ikke vært representert i Oppegård kommune. Ved å etablere vårt kontor sentralt på Kolbotn blir vi nå likeverdige, sier administrerende direktør Harald Schee (61) i Wang begravelsesbyrå.

Wang begravelsesbyrå fyller 140 år i år og er Norges eldste begravelsesbyrå, med 14 ansatte og et hovedkontor på Nordstrand.

– Et naturlig område

Harald Schee, som overtok familiebedriften fra foreldrene sine for 25 år siden, har vært bosatt på Tårnåsen siden 1986, og har mange venner og bekjente i Oppegård. 61-åringen har lenge hatt en drøm om å etablere et nytt kontor i hjemkommunen.

ÅPNER NYTT BEGRAVELSESBYRÅ PÅ STASJONEN: Administrerende direkør Harald Schee og byråleder Kristian Holth i Wang begravelsesbyrå har planer om å etablere et nytt kontor i andre etasje på Kolbotn stasjon. Foto: Yana Stubberudlien

– Filosofien vår er at vi alltid skal være i nærheten av kundene våre. Hovedkontoret vårt ligger på Nordstrand, men vi har alltid hatt en del kunder fra Oppegård, så Oppegård føles som et naturlig område for oss. Vi har lenge ønsket å etablere et nytt kontor i Kolbotn sentrum, men denne prosessen har dessverre tatt litt lengre tid enn det vi ønsket, sier Schee.

– Nå er vi modne og klare til å sette prosessen i gang. Vi ønsker å flytte inn så fort som mulig. Her vil vi lage kontorlokale for en til to ansatte med et møterom, samt et utstillingsrom for noen kister, urner og gravsteiner, sier Schee.

Han legger til at de må søke om dispensasjon fra kravet om heis og redegjøre for etablering av adkomstmuligheter.

– Vi er nå inne i en prosess med Rom Eiendom, men hvis det ikke ordner seg snart, vil vi se etter andre lokaler i Kolbotn sentrum, sier Schee.

FÅR KONKURRANSE: Jølstad begravelsesbyrå har så langt vært alene om begravelsesmarkedet i Oppegård. Nå får de konkurranse. Foto: Yana Stubberudlien

23 år på Kolbotn

Jølstad begravelsesbyrå
etablerte et kontor i Skiveien på Kolbotn i 1994, men de har betjent Oppegård-området siden 1928, ifølge byråleder Tom-Egil Svenning.

Han sier de leier bygget av Norges største handelshus, NorgesGruppen, som har kjøpt flere eiendommer i området.

– Vi vil fortsette her så lenge det er mulig, og det er helt greit for oss at Wang etab- lerer et kontor sentralt på Kolbotn. Vi har våre faste priser og har ingen planer om å drive priskrig, sier Svenning.

Powered by Labrador CMS