NYTT SENTER: I Slalåmveien kommer det et nytt treningssenter med fokus på bevegelse. Konseptet er nytt og Puls Kantor blir de første til å teste ut tjenesten. På bildet ser du prosjektansvarlig Lars Henrik Skau.

Bevegelsessenteret på Kolbotn

Puls Kantor planlegger åpning av nytt senter på Kolbotn i midten av oktober. Og her vil du ikke få hjelp av bare PT-er, men også BT-er.

Publisert Sist oppdatert

– Når man blir medlem på et treningssenter har mange en forståelse av hva det er. Men vi skal også hjelpe folk til å bevege seg bedre. Derfor trenger vi også lokaler tilpasset dette behovet, så vi kan følge opp tett nok, forteller Per-Kristian Lundefaret, eier av flere Puls-senter i Nordre Follo og som også er ansvarlig for sin egen bevegelsesfilosofi.

Han utdanner Bevegelsesterapeuter, eller BT-er, og Puls Kantor er det første av Puls-kjedens senter som har denne typen trenere.

Bevegelsesfilosofi

Lundefaret, av de fleste kjent som Pekka, ble selv født med skeive ben og måtte forstå kroppen godt for å bli en idrettsmann. Kunnskapen ønsker han å føre videre, og det nye treningsstudioet i Slalåmveien vil derfor kunne tilby Bevegelsesterapeuter.

– Hos oss har vi folk til å lære bort hvordan gå og løpe på mølla, og å løfte riktig. Dette er dette som er en del av min bevegelsesfilosofi, forteller han.

Bevegelsestrenerne utdanner han selv, og hele poenget er å lære folk hvordan man går, står og hopper uten belastning.

Nedre aldergrense 25 år

TAR FORM: Det nye senteret er kommet et godt stykke på vei til å stå ferdig, men fortsatt gjenstår en del arbeid.

Senteret vil ha en nedre aldersgrense på 25 år. Grunnen til den høye aldersgrensen er at de ønsker å tilby noe for et voksent klientell. Man endrer måte å trene på, og har ofte behov for et roligere treningssenter, forteller prosjektansvarlig Lars Henrik Skau.

– Det er kanskje farlig å si, men det ser ut til å være et mer helseaspekt enn kroppsfokus jo eldre man blir, det er det vi ser, sier han.

En møteplass

Skau håper stedet vil være et treningsstudio hvor du kan møte naboen, trene, ta en kaffe og slå av en prat, før man går hjem igjen. Det er i alle fall det som er erfaringen fra de andre sentrene, sier han.

Der vil de kunne tilby medlemskap til 400 personer, gode åpningstider, og ca. 20 parkeringsplasser. Senteret vil være ubemannet, og vil ikke tilby gruppetimer. Dette kan imidlertid løses med et oppgradert medlemskap slik at man kan benytte gruppetimer på Trollåsen og Langhus, forteller han.

Og det er mulig å melde seg inn allerede nå. Det er det minst én god grunn til å gjøre.

– Du kan sitte på gjerdet, men det kan bli fullt. Da blir det venteliste. På Greverud ble det fullt en uke etter åpning, advarer Skau.

Powered by Labrador CMS