LITE OVERSIKTLIG: Eiendomsmegler Bjørn Vidar Lazar Braathen mener det blir svært uoversiktlig når alle boliger i Nordre Follo havner i samme søk på finn.no.
LITE OVERSIKTLIG: Eiendomsmegler Bjørn Vidar Lazar Braathen mener det blir svært uoversiktlig når alle boliger i Nordre Follo havner i samme søk på finn.no.

Finner ikke frem på finn

Ny storkommune har gjort det mye vanskeligere å søke etter bolig til salgs i lokal­området. Finn.no jobber med forbedring.

Publisert

Eiendomsmegler Bjørn Vidar Lazar Braathen i Attentus Eiendomsmegling på Kolbotn sier det er totalt kaos på finn.no etter at Oppegård og Ski ble slått sammen til Nordre Follo.

– Verken vi, kunder eller eiendomsutviklere klarer å holde oversikt over hva som er tilgjengelig i den teigen de vil kjøpe.

Braathen forteller at en fordel ved den nye inndelingen er at meglerne på Kolbotn får kunder, som egentlig ville kjøpe bolig i Ski, til å snuse på Kolbotn.

– Og det kan selvsagt gå begge veier. Når det er sagt er det likevel veldig uheldig med at Nordre Follo står på finn som eneste valget i dette området. Det er ikke brukervennlig, mener Lazar Braathen.

Kundene skadelidende

Da Oppegård Avis sjekket eiendommer på finn.no i dag fikk vi 616 treff for storkommunen. Annonser fra Ski, Kolbotn og Oppegård kommer om hverandre i oversikten.

– Finn sier til oss at det er Stortinget som har bestemt inndelingen, og de må forholde seg til det. Det er bare tull, og dessverre er det kundene som blir skadelidenden, sier Bjørn Vidar Lazar Braathen.

Hans kollega Bent Norderhaug sier et alternativ er å søke i kartet, men det er ikke fullgodt.

– Med å søke i kartet havner du fort der at du også får med boliger i Prinsdal og Oslo Syd. Da er vi like langt, sier Norderhaug - før Lazar Braathen tar ordet igjen:

– Jeg har snakket med mange kunder og andre meglere her på Kolbotn som er av samme mening som oss. Jeg frykter at det Finn venter på, er at vi bare skal venne oss til dette, sier Bjørn Vidar Lazar Braathen.

Finn svarer

Jørgen Hellestveit er produktdirektør eiendom i finn.no. Han skriver i en epost til Oppegård Avis at den nye inndelingen følger kommunereformen.

– Det at denne nye endringen kan oppleves uoversiktlig og kanskje utfordrende for flere meglere og brukere er selvfølgelig noe vi tar på alvor. Det er derfor at vi nå bruker litt tid på å innhente, ta imot og vurdere tilbakemeldinger fra både meglerne og brukere om denne nye inndelingen. Tilbakemeldingene fra Nordre Follo er veldig verdifulle for oss, og settes stor pris på.

– Akkurat nå er det litt tidlig å konkludere eller si noe om hvordan løsningen vil se ut på lengre sikt. Men det jeg kan si er at vi jobber med å forbedre løsningen av områdeinndelinger og områdesøk på FINN, slik at det skal gi en god brukeropplevelse for brukerne våre. Det å lage underkategorier i Nordre Follo og eventuelle andre områder er blant de løsningene som vurderes, men det er som sagt litt for tidlig å si noe om en konkret løsning, sier Jørgen Hellestveit.

Powered by Labrador CMS