SOLGT!: Kolbotn-meglerne Bjørn Vidar Lazar Bratathen og Vilde Kathrine Thorsrud får tommel opp av Solgt-programleder Frode Søreide.

Kolbotn-meglere utenfor komfortsonen

Kolbotn-meglerne Bjørn Vidar Lazar Braathen og Vilde Kathrine Thorsrud, gjetter hyttepriser i den nyeste sesongen av NRK-programmet Solgt!. Programmet sendes 2. påskedag på NRK 1.

Det populære NRK-programmet solgt! er inne i sin 8. sesong, og 2. påskedag tar programleder Frode Søreide med seg meglerne Bjørn Vidar Lazar Braathen og Vilde Kathrine Thorsrud fra DNB Kolbotn til påskefjellet for å tippe hyttepriser. De konkurrerer mot  Jørn Richard Andersen og Therese Thon Andreassen fra Krogsveen i Tønsberg.

Les også: Mesterlige Helene

– Det  var virkelig utenfor komfortsonen. Det vier hvor viktig det er å bruke en lokal megler når man skal selge bolig. Dette var tøft, det var som å starte på nytt i igjen, sier Lazar Braathen. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

KOLBOTN VS. TØNSBERG: Programleder Frode Søreide er klar for å la meglerne fra Tønsberg (t.v) og Kolbotn duellere seg i mellom om hytteprisene denne påsken.

"Hårda Bud"

Solgt! går ut på å sette to lag med meglere fra ulike deler av landet opp mot hverandre. De skal konkurrere i å tippe prisene på boliger som ikke ligger i deres vante omgivelser. Meglerne vet ikke hvor de skal, de får ingen hjelpemidler og salgsprisen er hemmelig. Det laget som tipper nærmest går av med seieren. 

–  Det var litt morsomt for de vi møtte fra Tønsberg har jeg jobbet sammen med for mange år siden. Det var en hyggelig tone men "hårda bud", bokstavelig talt. Det var mye ære på spill, sier Lazar. 

Les også: Her er Oppegårds dyreste boliger

Dyre hytter

PRISENE ØKER: Frode Søreide forteller at hytteprisene øker.

Denne gangen står Beitostølen og Filefjell for tur. Her blir det visning i alt fra en leilighet med tusser og troll til en eksklusiv håndlaftet tømmerhytte. I tillegg skal meglerne se på en moderne arkitekt-tegnet hytte. Programleder Frode Søreide kan fortelle at hytteprisene øker.

– Prisene på hytter i fjellet har generelt økt de siste årene, etter flere rolige år i fjellheimen. På Beitostølen ligger likevel prisene litt lavere enn på de mest populære ski-destinasjonene i Sør-Norge. Fordelen med Beitostølen er at her er det aktiviteter knyttet til alle de fire årstidene, forteller Søreiede. 

Les også: – Her kan de unge bo

– Jeg hadde akkurat solgt to dyre hytter på Hafjell når dette ble spilt inn og det var ikke sammenlignbart. Når du plutselig er på Jotunheimen og har en like fin hytte, så er det ikke samme prisen, ler Lazar Braathen. 

Aha opplevelse

Den erfarne eiendomsmegleren synes det var vanskeligere enn han hadde trodd å gjette prisene.

TV-KJENDIS: Eiendomsmegler Bjørn Vidar Lazar Braathen, blir gjerne med på Solgt! igjen, men helst i varmere strøk.

– Det ble en aha opplevelse. Når jeg sitter hjemme i sofaen og tipper selv er det mye lettere. Da ser man tingene mye mer opparbeidet, sier Lazar Braathen. 

Han legger til at salg til riktig pris er et fagfelt.

– Det vi driver med hver eneste dag er å behandle de viktigste verdiene folk har, og folk har ofte dyrere hytter enn de har boliger. Å selge til riktig pris er et fagfelt. Hvis man kjøper før visning og du byr over er det ikke sikkert du betaler markedspris, det er viktig å ha ting ute i markedet, sier Lazar Braathen.

For Lazar Braathen var opplevelsen morsom, og han kunne gjerne tenke seg å stille opp igjen, men helst i varmere strøk. 

– Det frister til gjentakelse, men da vil jeg helst til rivieraen, det er mer forlokkende, ler Lazar Braathen. 

Powered by Labrador CMS