RESERVEPAPPA: Thor Fjellstad har vært reservepappa til tre små blåveis i en og en halv uke. Han håper noen kan tipse ham om et egnet sted når han snart skal sette fuglene fri.

Reddet fugleunger fra den sikre død

Thor Fjellstad (30) er blitt reservepappa til tre små blåmeis. Nå gjør fuglene gjør seg klar til å fly.

Publisert Sist oppdatert

Hjemme på Solbråtan har Thor Fjellstad en fuglekasse. En dag oppdaget han og kjæresten at fire av åtte fugler var døde. En katt hadde vært på ferde. Mor og far til fugleungene var også døde. Mens en av fugleungene kun fikk en halvtime til å leve, har de tre som paret fikk reddet overlevd frem til nå. Og nå viser en av de tegn til å bli klar til å fly.

– Jeg tar de med meg på jobb for de trenger mat ofte, så om de skal klare seg må jeg ha de med meg hit, forteller Fjellstad.

HAR DE MED OVERALT: Fjellstad har med seg de tre små fuglene overalt. De må nemlig mates hver time.

Mater hver time

Fjellstad har måttet lære seg mye om fugler den siste tiden. Han har lest seg opp på hva de trenger, og pratet med både dyrebutikken og fuglehjelpen.

Nå forer han nebbene med en blanding av blant annet hunde og kattemat, knuste larver og mat som kyllinger ville fått. Blandingen har den midlertidige fuglekokken merkelig nok klart å få til å se ut som en hvilken som helst granolafrokost du selv ville spist hjemme.

– Målet er jo å få de ut i naturen der de hører hjemme, sier han.

Nå trener fugleungene på å spise selv, og to av dem får det til.

– Den tredje har en tendens til å sovne i matboksen, forteller den nybakte fuglefaren som bruker all sin tid på fugleungene, mye til hans egne katters frustrasjon. For de er i følge Fjellstad svært misfornøyd med den nye ordningen.

POSERER VILLIG: De tre små fuglene har smykket seg med sine fineste smil for Oppegård Avis.

Koselig med fugler på jobb

Daglig leder ved Nortronic i Ormerudveien, Rune Vidar Nordum, har ingen ting i mot gratispassasjerene.

– Det er bare koselig med fugler her. De vokser såpass fort at om to uker er de uansett ute av redet til Thor, ler Nordum.

For at fuglene skal ha det bra har de lagt LED-lys i den mobile fuglekassa. Lysutstyret falt vel naturlig for de to som til daglig jobber med nettopp belysning.

– Kundeservicen skal vi få til allikevel, sier Nordum, men innrømmer at det går med en del tid til de små fuglungene.

KLAR FOR Å FLY: Snart er fuglene klare til å slippes ut i det fri igjen.

Trenger tips fra leserne

Fjellstad kommer til å lese seg opp, men han har et håp om at noen av Oppegård Avis sine lesere kan hjelpe med en egnet plass for å slippe de tre små fuglene fri. De vokser nemlig fort, og han anslår at til helgen er de klar for å prøve vingene.

– Det må være et sted hvor det er masse blåveis fra før.

Fuglene er tre tøffinger. Når de ble funnet hadde de verken fjær eller kunne åpne øynene. Etter å ha fått sukkervann fra en gammel dryppteller kjæresteparet tilfeldigvis hadde liggende, fikk de liv i de tre små, og siden har de vært beskyttet under Fjellstad sin trygge vinge. Og de er sammen hele døgnet.

Nå er fuglene snart to uker gamle, og to til tre uker er maks før fuglene naturlig vil ut å fly, forteller Fjellstad.

– Den største øver seg på å fly allerede, sier han.

Dersom noen har tips til et fin plass å slippe fugleungene fri sier Fjellstad at det bare er å kontakte ham på jobben.

Powered by Labrador CMS